Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Service OEL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj chciałem skasować w swojej A4 '97 [ale zegary takie jak z '98] inspekcję, bo mi mrugało na wyświetlaczu SERIVCE INSP. Postępowałem zgodnie z zaleceniami z FAQ, ale jak wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, to mi się wyświetla teraz Service OEL... Co to może być? Szukałem na forum, ale znalazłem tylko o INSP albo OIL... Ale OEL? Co mam zrobić? Jest jakieś inne rozwiązanie niż VAG? Proszę o pomoc...

Opublikowano

Nie DEL tylko OEL :wink: Postępuj tak samo jak z SERWIS INSP :wink:

Opublikowano

Dziękuję za pomoc... Postępować tak samo jak w przypadku INSP?... Tylko że ja próbowałem ze cztery razy tak zrobić jak w instrukcji z FAQ, ale ciągle to OEL... Jest jakiś inny sposób niż ten z FAQ?

Opublikowano
Jest jakiś inny sposób niż ten z FAQ?

teoretycznie dla roku 1997 mogą być dwa sposoby, musisz wiedzieć który rok modelowy Twoje auto ma....

Opublikowano

[select]

[17 - Instruments]

[Adaptation - 10]

1995-1997 (i część 1998):

kanał 05 – dystans do zmiany oleju – w tysiącach kilometrów. (15 000 km) (OEL).

Spróbuj tak VAGiem.

Opublikowano

A jak to rozpoznać jaki to rok modelowy? Bo ja mam '97, ale już nowe lampy z tyłu, z przodu lampy Boscha na H1, w środku radio Concert oryginalne i kierownica jak z A6... To już chyba ta przejściówka '97? Jeżeli kolega może, to poprosiłbym o te dwa sposoby - któryś chyba zadziała...

Niestety, nie mam dostepu do VAGa...

Opublikowano
A jak to rozpoznać jaki to rok modelowy?

zobacz w dowodzie pole B, to jest pierwsza rejestracja auta (może naprowadzi nas na trop).

Opublikowano

Skoro udało mu sie wykasować przyciskami SERWIS INSP to raczej ma model 98

Opublikowano

A robiłeś to tym sposobem:?

b08880b3ef2a67d5m.jpg

Sposób wzięty z programu Info-Tech

Opublikowano

W briefie w polu B mam 25.09.1997r... Czy to coś zmienia?

Wczoraj zrobiłem tak jak napisał hack, wg. tego sposobu z obrazka... Zadziałało. Dziękuję. Czy jest na tym forum możliwość przynania punktu POMÓGŁ?

Opublikowano

teoretycznie dla roku 1997 mogą być dwa sposoby, musisz wiedzieć który rok modelowy Twoje auto ma....

czy w moim aucie da się usunąć bez Vaga? Z góry dziękuję za pomoc :hi: :hi:

Opublikowano

czy w moim aucie da się usunąć bez Vaga? Z góry dziękuję za pomoc :hi: :hi:

nie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...