pav7 0 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Witam wszystkich kolegów , mam problem z bixsami- tzn. z dokładnie lewym, zauważyłem już od jakiegoś czasu dostaje drgań i się częśie . Co zrobić podpowiedzcie mi łaskawie, czy się to da jakoś dokręcić czy jest jakaś inna metoda na usunięcie tych drgań ... ;( dzięki z góry i pozdr... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio 8 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 napewno drży soczewka?? Zauważyłeś to np. parkując pod ścianą na włączonych światłach czy definitywnie widać drżenie soczewki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pav7 0 Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 Dokładnie to drży cała obudowa xenona wraz z soczewką.. i dokładnie tak jak mnie pytasz pod bramą garażową w odległosci około 1m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomson 0 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 ja mam u mnie to samo zastanawiam się właśnie gdzie jest sznyk może to źle wsadzony żarnik?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio 8 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 jakbyś miał źle włożony żarnik to świeciłby 2 merty przed samochodem zresztą ciężko jest źle włożyć żarnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomson 0 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 no tak lampą ruszałem i jest solidnie przymocowana, więc pozostaje tylko soczewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 331 Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 moze cos z ukladem samopoziomowania ...sprawdz moze cos sie poluzowalo (silniczek ).. (lampa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pav7 0 Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 Generalnie z samopoziomującymi silniczkami jest ok muszę poczekać do wieczorka i poszukać przyczyny .... [br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 19:19_________________________________________________Cholerstwo , sprawdzaliśmy wieczorem razem z kolegą i lipa ... samopoziom jest ok przy włączeniu świateł równo wszystko startuje i za chwile powstają drgania w reflektorze może jest jakaś opcja ,dokręcenia tego orientuje się ktoś na ten temat.?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąski 2 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 .Z przodu od czoła jest taka specjalna śruba regulacyjna do wzmocnienia czołowego może ona nie jest dokręcona. Najlepiej podjedz pod ścianę i sprawdź po kolei dotykając co powoduje drgania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristoforo 2 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 u mnie też coć drzy ale na włączonym silniku jak wyłacze zapłon i włacze xenon to jest ok, wiec pewnie coś jest zle dokręcone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madas 2 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 u mnie też drży xenon od wymiany ... ale świeci dobrze i póki co się tym nie przejmuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
pav7 0 Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 .Z przodu od czoła jest taka specjalna śruba regulacyjna do wzmocnienia czołowego może ona nie jest dokręcona. Najlepiej podjedz pod ścianę i sprawdź po kolei dotykając co powoduje drgania Dzięki Wąski zrobię tak jak piszesz może coś pomoże .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąski 2 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 .Z przodu od czoła jest taka specjalna śruba regulacyjna do wzmocnienia czołowego może ona nie jest dokręcona. Najlepiej podjedz pod ścianę i sprawdź po kolei dotykając co powoduje drgania Dzięki Wąski zrobię tak jak piszesz może coś pomoże .. poczekaj do niedzieli coś wymyślimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
malik 6 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Coś mi sie wydaje, że to nie soczewka drży tylko żarnik mruga. To typowy objaw padającego żarnika. Zmień żarnik na spocie z innego auta i sprawdź. Niestety, obecne żarniki padają po około 16 miesiącach. Obojętnie czy kupisz za 700PLN w ASO czy za 150PLN na allegro. Nie muszę chyba przypominać, że jak zdecydujesz się na wymianę żarnika to musisz zmienić parę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miron78 29 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 .Z przodu od czoła jest taka specjalna śruba regulacyjna do wzmocnienia czołowego może ona nie jest dokręcona. Najlepiej podjedz pod ścianę i sprawdź po kolei dotykając co powoduje drgania Dzięki Wąski zrobię tak jak piszesz może coś pomoże .. zamień żarniki lewy z prawym i będziesz miał 100% pewności Link to comment Share on other sites More sharing options...
malik 6 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 zamień żarniki lewy z prawym i będziesz miał 100% pewności O, nawet lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miron78 29 Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 30 min roboty i będziesz znał odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
pav7 0 Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 .Z przodu od czoła jest taka specjalna śruba regulacyjna do wzmocnienia czołowego może ona nie jest dokręcona. Najlepiej podjedz pod ścianę i sprawdź po kolei dotykając co powoduje drgania Dzięki Wąski zrobię tak jak piszesz może coś pomoże .. ok Pnie zobaczymy na spociku .. poczekaj do niedzieli coś wymyślimy [br]Dopisany: 21 Lipiec 2009, 18:56_________________________________________________ 30 min roboty i będziesz znał odpowiedź Sprawdzimy na wszystkie możliwe sposoby ... dzięki Paniska :hi: :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kepasa 2 Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Dawaj na spota Link to comment Share on other sites More sharing options...
pav7 0 Posted July 22, 2009 Author Share Posted July 22, 2009 OK mister Kepasa coś Ciebie nie było przez ostatnie kilka niedziel ja postaram się być na tą chyba ze mi coś wypadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomson 0 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Panowie ja kupiłem nowe żarniki w ASO wymieniłem i drżą od początku. Zresztą widać, że to drżenie a nie mruganie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madas 2 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Panowie ja kupiłem nowe żarniki w ASO wymieniłem i drżą od początku. Zresztą widać, że to drżenie a nie mruganie no u mnie jeden też jak już wcześniej pisałem od początku a żarniki nowe mam .... jadę dalej i mam to gdzieś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomson 0 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 no ja też chyba będę miał gdzieś i będę sobie wkręcał, że to diesel, więc są drgania Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIXI 15 Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Podepne się do tematu U mnie też od ponad roku (po wymianie na bi xenon) raz na jakiś czas coś mruga ... Już nie mam siły zrobiłem chyba wszystko o czym wcześniej opisali Koledzy łącznie z zamianą żarników a pózniej - kupnem nowych .... nic się nie zmieniło więc pomykam na mrugającum bixenonie... P.S. Zauważyłem że mruga żarnik po odpaleniu świateł jak się nie rozpali - rozgrzeje ... póżniej nic się złego nie dzieje Pozdrawiam PIXI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madas 2 Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 no ja też chyba będę miał gdzieś i będę sobie wkręcał, że to diesel, więc są drgania ja to samo sobie wkręciłem ...powaga i znacznie lepiej mi się żyję ... minął rok i jest ok ... powoli szykuję się do sprzedaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej88 0 Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Ja mam to samo w lewym xenonie, drży i mruga po włączeniu, zwłaszcza na wolnych obrotach. Po lekkim dodaniu gazu przynajmniej do obrotów ok 1tys. już nie drży ale dalej czasem mrugnie. Nie zwracam na to uwagi jak na razie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilo 0 Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Ja mam to samo w lewym xenonie, drży i mruga po włączeniu, zwłaszcza na wolnych obrotach. Po lekkim dodaniu gazu przynajmniej do obrotów ok 1tys. już nie drży ale dalej czasem mrugnie. Nie zwracam na to uwagi jak na razie... Potwierdzam, identycznie jak u kolegi. Po dodaniu gazu przestaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiRide 8 Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 u mnie tez lewy z ta roznica ze nic nie mruga Trzesie sie cala lampa na wolnych obrotach ale nie widac tego golym okiem-trzeba ja dotknac. Moim zdaniem wynika to ze sposobu zawieszenia samego silnika diesla 1.9 w naszych b6 Lewa strona przodu auta tj kawalek maski,zderzaka ,blotnika drzy bardziej niz te same elementy po prawej stronie auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
LiveCam 0 Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Witam! Odgrzeję temat po 6 latach Czy znaleźliście przyczynę tych drgań ? Udało się naprawić ? Mam to samo u siebie w B8 . Co prawda jeszcze nie zabierałem sie za rozkręcanie, ale jeżeli ktoś coś to fajnie było by najpierw spróbować czegoś z porad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts