piter865 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam. Mam problem z hamulcami. Gdy jechałem ostatnio to zapaliła mi się kontrolka ABS i (!) gdy zgasiłem auto i odpaliłem ponownie kontrolki znikły. Na drugi dzień już prawie że nie miałem hamulców. Gdy wcisnę pedał w podłogę to auto pomału zwalnia ale nadal się toczy. Hamulec daje się wcisnąć w podłogę. Gdy wciskam pedał hamulca słychać uciekające powietrze. W zbiorniczku płynu hamulcowego jest minimum a było pomiędzy min a max. Czy może być to wina braku płynu???Jeśli tak to jaki płyn proponujecie????Proszę o szybką odpowiedż
rafal1985 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 To mi bardziej wygląda na nieszczelność w układzie. Dlatego ubywa płynu.Sprawdź najpierw wszystkie zaciski. Pozdrawiam
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Oczywiście że może i napewno jest,ale pytanie którędy ucieka ci płyn może masz przerwany któryś przewód hamulcowy,albo leje któryś tłoczek ???
piter865 Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 a jakiego płynu hamulcowego użyć??
piter865 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 dolałem dziś płynu i przejechałem trochu i nadal to samo ;(
Nowik Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Ubywa płynu ? Gdzieś musi uciekać, poszukaj. Podjedź w 2 osoby na kanał(może najazd) niech naciska na hamulec a ty szukaj skąd ucieka płyn.
piter865 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Opublikowano 24 Lipca 2009 płynu nigdzie nie ubywa. Jak się się jedzie i zahamuje to auto hamuje ale bardzo powoli. Widać też że ABS działa. Sprawdzałem VAG-iem ABS i wszystko w porządku. Byłem u mechanika spytać jaka może być tego przyczyna i mówił że mogła się zawiesić pompa ABS. Co o tym sądzicie???[br]Dopisany: 22 Lipiec 2009, 21:51_________________________________________________i jak z moim pytaniem ???
Rekomendowane odpowiedzi