Voucher Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Chciałbym sie poradzić o coś naszych szanownych forumowiczów :>. Mianowicie tym roku wybieramy się do Władka na długo oczekiwany urlop. Planujemy wyjechać w sobote (1.08) rano, ok 3-4. A teraz moje pytanie do Was. Jaką trasą polecacie jechać? P.S. Oczywiście płatna A1 też wchodzi w gre
zegarmistrz Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Licz na korek od Rumi/Redy do Władka i spowrotem., Wracałem w niedziele - pojechałem przez Wejherowo a później jakimiś lokalnymi drogami do obwodnicy Gdańska - bo wszystko tam stało... Najlepsza dorga to radio CB i mapa na kolanach jak już się korek zacznie..
m@riucha Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 ja jechałem w ostatni piątek do Władka 6,5h, wyjechałem spod Warszawy (okolice Błonia) o 6 rano. Niestety w Redzie bodajże zapadła się jezdnia i był gigantyczny korek. Nim ogarbąłem ulice w Gdyni dzięki CB, mineła jakaś godzinka. Wracałem w nocy z niedzieli na poniedziałek autostradą (tempomat 200km/h - przez niby 107km wyprzedziłem całe 7 aut) póżniej Grudziądz-Serock-Płońsk-Warszawa i byłem w 3.58 w domu na Kabatach
Voucher Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 ja jechałem w ostatni piątek do Władka 6,5h, wyjechałem spod Warszawy (okolice Błonia) o 6 rano. Niestety w Redzie bodajże zapadła się jezdnia i był gigantyczny korek. Nim ogarbąłem ulice w Gdyni dzięki CB, mineła jakaś godzinka. Wracałem w nocy z niedzieli na poniedziałek autostradą (tempomat 200km/h - przez niby 107km wyprzedziłem całe 7 aut) póżniej Grudziądz-Serock-Płońsk-Warszawa i byłem w 3.58 w domu na Kabatach Chyba Sierpc, a nie Serock . Do Władka tą samą trasą jechałeś i też A1?
kamil22215 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Panowie mam pytanie. Jak najlepiej się kierować z Białegostoku właśnie na Władysławowo ? Może ktoś przejeżdżał lub poradzi coś ? Pozdrawiam
m@riucha Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 ja jechałem w ostatni piątek do Władka 6,5h, wyjechałem spod Warszawy (okolice Błonia) o 6 rano. Niestety w Redzie bodajże zapadła się jezdnia i był gigantyczny korek. Nim ogarbąłem ulice w Gdyni dzięki CB, mineła jakaś godzinka. Wracałem w nocy z niedzieli na poniedziałek autostradą (tempomat 200km/h - przez niby 107km wyprzedziłem całe 7 aut) póżniej Grudziądz-Serock-Płońsk-Warszawa i byłem w 3.58 w domu na Kabatach Chyba Sierpc, a nie Serock . Do Władka tą samą trasą jechałeś i też A1? Oczywiście Sierpc, tak w tamtą stronę też jechałem tą sama stronę i było wszystko ok aż do momentu zjazdu z obwodnicy trójmiejskiej. 2km przed jej końcem staneliśmy w koreczku i spędziłem tam ponad 45min. Później skręciłem w prawo (zamiast w lewo na Rumię) na następnym skrzyżowaniu w lewo, znowu w lewo i w prawo na przejazd kolejowy i ostatecznie w prawo na ul. Hutniczą z której wyjechałem za Castoramą i ominąłem cały korek. Bezpiecznie jest zjechać z obwodnicy na Wejcherowo i z drugiej strony dojechać do Redy
Voucher Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Opublikowano 23 Lipca 2009 No i chyba zrobie tak jak mówisz. Z obwodnicy pojade na Wejherowo ale nie będe sie pakował do Redy tylko pojade dalej prosto przez te wioski. To chyba będzie najlepsze wyjście . btw. Dzięki za info
Rekomendowane odpowiedzi