Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jakie żarówki w lampach soczewkowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, wie ktos moze jakie zarowki sa w lampach przednich soczewkowych w A4 B6? Oraz jakie sa w halogenach dolnych?

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 24-04-2007, 20:09 ]

temat dodany do FAQ

Opublikowano

H7 w soczewkach i H 11 w halogenach

Opublikowano
  • Autor

H7 w soczewce a na dlugie tez H7(te obok soczewek)? W halogenach w zderzaku sa H1 czy h11? Pytam bo auta niemam pod reka a chcialbym zamowic sobie zarowki Philips.

Aha i jeszcze jedno, jakie sa postojowki w5w?

Opublikowano

lampyprzdin1.jpg

pozycyjne tak, 5W

Opublikowano
W halogenach w zderzaku sa h11
Opublikowano
  • Autor
Obrazek

pozycyjne tak, 5W

To mi sie podoba, wytlumaczone doglebnie i bardzo ladnie. Dzieki

Pytanie tylko bo nie moge znalezc nigdzie, czy wystepuja zarowki H11 Philips BlueVision bo takie wlasnie chce kupic w soczewki?

I jeszcze jedno, czy do wymiany zarowki w soczewce trzeba wyjac lampe(wtedy strace ustawienie lampy) ? Bo jak chce wyciagnac zarowke to mi przeszkadza zbiorniczek przy lewym blotniku.

Opublikowano

Siemka!!!

Miałem zamontowane żarówki Philipsa BlueVision i muszę powiedzic, że jak sex są przereklamowane!!! Według mnie polepsza się widocznośc do ok. +10% max, a efekt niebieskiej poświaty widoczny jest warunkach zupełnej ciemności. Poza tym produkt straszne mało żywotny. U mnie świeciły ok. 6 m-cy i padły obie naraz w tym samym czasie. Cena też niezbyt zachęca do kupna tego produktu ale cóż reklama i antyreklama dźwignią handlu. :bicz:

Opublikowano

Widzę, że kolega koniecznie chce byc zauważony na drodze

[ Dodano: 24-04-2007, 20:56 ]

Myślę, że po zmianie przepisów dot. jazdy w dzień na światłach należy do problemu podejśc ekonomicznie, a co za tym idzie nie ma sensu inwestowac pieniedzy w coś nietrwałego

Opublikowano

Wiem, że to fajna sprawa i człek z zmianami w aucie czuje się po prostu lepiej ale czy aby na pewno warto..... Hmm!!! poza tym te nasze wspaniałe drogi, które dewastują zawieszenia, układ jezdny a co dopiero małe żarniki w H7 i etc. :cry:

Opublikowano
  • Autor

Moge wiedziec jakich zarowek w soczewkach uzywasz skoro piszesz ze BlueVision to lipa?

Opublikowano

Kolega poszedł po bandzie!!! Ja osobiście nie kupiłbym tego pseudo xenonu. Jest uciążliwy dla innych uczestników naszych zniszczonych, waskich i coraz ciaśniejszych dróg, a to już niedługa droga do kolejnej tragedii na drodze. Jak to mówią komunikaty policyjne? "Nadmierna prędkośc, niedostosowanie prędkości do waruków panujących na drodze no i oczywiście głupota ludzka (samych kierujących)" Moje zdanie jest takie za dobry bezpieczny produkt z atestem nie można zapłacic 300 zł. Wolałbym zbierac pieniążki, aż kupiłbym urządzenie "godne zaufania" spełniające kryteria bezpieczeństwa. Musimy pamiętac o jednej sprawie nie jesteśmy sami na drogach są też inni użytkownicy bo kiedy uzmysłowimy to sobie jest czasami już po prostu zapóźno

[ Dodano: 24-04-2007, 21:21 ]

Zwykłe H7 :a4fan:

[ Dodano: 24-04-2007, 21:23 ]

Ja na Philipsah już się przejechałem i dla dobra sprawy nie polecam go innym. Oczywiście są to moje odczucia i mogę byc subiektywny w ocenie produktu

• 3 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie jake żarówki są w tylnej lampie i jaka jest ich moc odpowiednio- postojówka, kierunkowskaz, stop, cofania. Kolega pre_pl ładnie graficznie przedstawił przednią lampe natomiast nie moge znaleźć informacji o lampie tylnej. Prosze o pomoc

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

żeby nie tworzyć nowego tematu, pisze tutaj.

u mnie w A4 światła są jakby słabe. takie moje subiektywne odczucie :wink4:

auto mam rok, żarówek nie wymieniałem więc nie wiem ile tam siedzą. może po prostu "wypaliły" się. wiem ze z przodu są H7 ale teraz kwestia czy można kupić zwykłe H7 (pomijam markę) czy są jakieś specjalne H7 do soczewek? Kiedyś chyba na przykładnie żarówki Philipsa widzialem ten sam model a jednak inny (rozróżnienie na zwykłe i na soczewkowe). Jak to faktycznie z tym jest?

I tak na marginesie. Jaki model polecacie? Coś z Philipsa, Osrama czy może Hella?

Opublikowano

Kup HIDa :wink4:

Opublikowano

A jak z montażem tych HID-ów koledzy?? duza filozofia czy dziecinnie proste??

Opublikowano

Dość prosta opracja.

1,5 godziny roboty i masz ładnie założone :)