Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Montaż lamp po II LIFCIE problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie sprawa wygląda tak, że prawa lampa po podpięciu za schematu chodzi super, postojówka, hid i długie, natomiast z lewa lampą jest problem, postojówka i długie chodzą super ale hid cały czas mruga szybkim tempem. Nie jest to wina zarnika ani przetwornicy bo mam drugi komplet na zapas i podmieniałem na oba i to samo. Co to może być? bo już sam ręce rozkładam

Opublikowano

sprawdź masę na tej drugiej wtyczce, a powiedz próbowałeś zamienić przetwornice może jedna z nich jest uwalona, ja tak miałem

Opublikowano

podmieniałem przetwornice i zarnik i nic [br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 21:40_________________________________________________długie działają bez problemu, nie działa tylko mijania. Jutro zobacze ale najprawdopodobniej nie ma styku na kostce jeden pin wlasnie od mijania[br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 22:09_________________________________________________Panowie sprawa wygląda tak, że prawa lampa po podpięciu za schematu chodzi super, postojówka, hid i długie, natomiast z lewa lampą jest problem, postojówka i długie chodzą super ale hid cały czas mruga szybkim tempem. Nie jest to wina zarnika ani przetwornicy bo mam drugi komplet na zapas i podmieniałem na oba i to samo. Co to może być? bo już sam ręce rozkładam

Opublikowano

Sprawdź cały reflektor -podmień go z prawą.

Opublikowano

Zmierz napięcie jakie dostaje przetwornica. Może jest za niskie i się wyłącza/włącza cyklicznie.

Opublikowano

Zmierz napięcie jakie dostaje przetwornica. Może jest za niskie i się wyłącza/włącza cyklicznie.

no zmierze tylko aktualnie nie mam miernika. Ale jesli okaze sie ze za niskie to czego jest to przyczyna?

Podawałem napiecie ze swiateł długich też na przetwornice na podmianke i to samo

Opublikowano

no zmierze tylko aktualnie nie mam miernika. Ale jesli okaze sie ze za niskie to czego jest to przyczyna?

Podawałem napiecie ze swiateł długich też na przetwornice na podmianke i to samo

Zaśniedziałego złącza/styku, przetartego przewodu lub złej jego kondycji, przebicia do masy...

Opublikowano

podmieniałem lampy i mruga druga lampa też w miejscu tej, więc coś z napięciem. Dziś bede miał miernik to postaram sie sprawdzić

Opublikowano

podmieniałem lampy i mruga druga lampa też w miejscu tej, więc coś z napięciem. Dziś bede miał miernik to postaram sie sprawdzić

podepnij niezależny plus

Opublikowano

podepnij niezależny plus

z pominięciem styków w kostce...

Jednym słowem kombinuj i szukaj gdzie jest błąd...

P.S. Nie pisz postów pod postem tylko używaj opcji edytuj :wink4:

Opublikowano

już rozwiązane, pomylona była masa, wystarczył miernik i po sprawie :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...