Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Blokujący sie panel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od około 2 tygodni mam problem z panelem klimatyzacji. Jest tak że czasem działa bez problemu. A czasem blokuje się i nie działają określone funkcje. Nie włączy bądź nie wyłączy się klimatyzacja jeżeli jest już włączona. Nie można zmniejszyć temperatury ale zwiększyć się da. Nie można zwiększyć siły nadmuchu ale zmniejszyć się da. Po podłączeniu pod Vaga wyskoczył następujacy błąd : 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)

41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent. Miał ktoś kiedyś taki problem ? Proszę o pomoc. Dziękuję.

Opublikowano

witam miałem taki sam problem ale nie miałem żadnych błędów wyjęłam panel zrobiłem mu zimne luty przeczyściłem przyciski i teraz jest dobrze

Opublikowano

kup płyn do styków rozbierz panel i przeczyść u mnie to pomogło... na zimne luty mozesz też troche podgrzać sterownik suszarką, tylko bez przesady

Opublikowano

no masz grzać panel suszarką(gorący nawiem) i powinny sie zasklepić czy zalać...tylko mówie na wyczucie i bez przesady z tym gorącem...najpierw rozbierz sterownik przeczysć... zdejmnij tą blache co na niej jest zamocowany wyświetlacz i wtedy podgrzewaj

Opublikowano

Ja bym się bał suszarką :wink4:

a najlepiej, jeżeli sam nie władasz za dobrze lutownicą, daj panel jakiemuś znajomemu, albo znajomemu elektrykowi, to Ci poprawi te zimne luty ( popękane, nie przewodzące dobrze) :decayed:

Opublikowano

no z suszarka trzeba delikatnie i przerywac... zeby sie ściezki czasem nie powaliły... u mnie pomogła suszarka... na jak długo ? hmm narazie 2 miechy bez zarzutów :polew:

Opublikowano

A ten błąd (01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent ) to ma coś wspólnego z tym blokującym panelem czy to odrębna rzecz ?