sikszak Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a więc tak podczas jazdy na każdym biegu przy gwałtownym wciśnięciu gazu lub gwałtownym zdjęciu nogi z gazu uderza mi taki plastik pod dźwignią zmiany biegów o mocowania tunelu środkowego. Więcej widać na zdjęciach o co mi chodzi. Dwa zdjęcie są "normalne" na dwóch następnych zaznaczyłem dwoma kolorami które elementy o siebie stukają Cały ten plastik (kolor żółty) podczas jazdy (dodawania i odejmowania gazu) porusza się do przodu i do tyłu o ok 1 cm i uderza o mocowanie (kolor czerwony) cz u was też tak jest czy może u mnie coś się przesunęło za blisko mocowania tunelu i dlatego o niego uderza. Nie jest to jakieś fest stukanie ale jednak denerwuje. Wątpię żeby tak miało być
CZERWONAniunia Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 sorry za offtopic ale chcialem sie dowiedziec jak rozwiazales ten problem bo mysle ze mam ten sam problem.Czy pukanie bylo rowniez przy jezdzie na nierownosciach??? Ja spoczatku myslalem ze to stukanie dochodzi zza radia ale sprawdzilem i to nie to......
augustA4 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 poduszki mocujące skrzynie biegów sprawdzałeś? moze tam leży problem że poduszka jest juz wypracowana, naderwana lub zerwane jest mocowanie.
sikszak Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 wymieniłem poduszkę pod skrzynią. Objeby troszkę mniejsze, ale nadal stuka. Muszę chyba wymienić jeszcze poduszki pod silnikiem bo jak wiadomo skrzynia na sztywno zespolona w silniku rzędowym drga razem z nim.
augustA4 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 wymieniłem poduszkę pod skrzynią. Objeby troszkę mniejsze, ale nadal stuka. Muszę chyba wymienić jeszcze poduszki pod silnikiem bo jak wiadomo skrzynia na sztywno zespolona w silniku rzędowym drga razem z nim. wymień i zobacz czy pomoże. Jak nie to może małe rezanko wokół skrzyni?
siemian Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 niestety te poduszki pod skrzynie biegów z Audi są tragiczne... Mnie już się druga urwała w ciągu roku... :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi