Pietka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Hej, Od wczoraj jak zamykam samochod przestal mi potwierdzac zamkniecie jednym blysnieciem kierunkow - przy otwarciu blyska dwa razy tak jak blyskal. Co sie moglo stac i gdzie szukac przyczyny ? Pozdrawiam
Maniek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Hej, Od wczoraj jak zamykam samochod przestal mi potwierdzac zamkniecie jednym blysnieciem kierunkow - przy otwarciu blyska dwa razy tak jak blyskal. Co sie moglo stac i gdzie szukac przyczyny ? Pozdrawiam Jak masz mozliwosc to podepnij sie pod VAGa, moze pomieszalo mu sie kodowanie Czasami jest tak, ze kodowanie ma prawidlowe, a mimo to nie dziala jak nalezy i wtedy trzeba zmienic na jakas inna wartosc, a nastepnie powrocic do pierwotnego kodowania i wszystko dziala jak nalezy
Pietka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam VAG'a tylko gdzie tego szukac ? Jakos nie kojaze aby gdziekolwiek ( moze w kodowaniu centralnego ) bylo o blyskaniu - w dodatku samo sie rozkodowalo ? co najmniej dziwne...
Maniek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam VAG'a tylko gdzie tego szukac ? Jakos nie kojaze aby gdziekolwiek ( moze w kodowaniu centralnego ) bylo o blyskaniu - w dodatku samo sie rozkodowalo ? co najmniej dziwne... Tu znajdziesz odpowiedz na Twoje pytanie: http://www.a4-klub.pl/smf/kodowanie_sterownikow_w_audi_a4_b5_19952001-t6358.0.html W STG 35 lub 46 masz kodowanie centralnego i wlasnie tam jest o blyskaniu kierunkami Czasami tak jest ze bez powodu mu sie cos popieprzy i mimo prawidlowego kodowania nie dziala jakas funkcja. Wtedy trzeba wejsc, zmienic na chwile kodowanie i ponownie wrocic do pierwotnych i smiga. Sprawdz jakie masz kodowanie w centralnym i daj znac.
Pietka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Dzieki za linka - moze dzis do tego podejde i sprobuje - jesli dobrze rozumiem wlaczone funkcje to suma ich poszczegolnych wartosci ? Dobrze to zrozumialem ?
Maniek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 tak, dokladnie sprawdz VAGiem jaka Ty masz wartosc i potem sprobuj dojsc (sumujac) jakie funkcje masz wlaczone. powodzonka
krzycho78 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 jeśli vag zawiedzie to raczej bądź pewny że któryś czujni w drzwiach nie domaga (zapewne tylne drzwi) też tak miałem, czy na desce pokazuje ci ciągle otwarte drzwi ? zrób jeszcze test- jeśli przy pojedynczym otwieraniu drzwi za każdym razem zapali ci się lampeczka wewnątrz auta to być może rzeczywiście coś jest z twoim kodowaniem
Pietka Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ok - juz rozwiazane ( choc nie naprawione ) - sprawdzilem wczoraj vagiem - najpierw bledy i wyswietlily sie problemy z zasilaniem lewych tylnich drzwi ( silownika ). Zaczalem poszukiwania no i w wiazce jeden z kabelkow jest na krawedzi urwania - delikatnie go prostujac usunalem blad ( kierunki zaczely tez blyskac samoistnie ) ale i tak klania sie wymiana kabla z wiazki - dlugo nie wytrzyma. Tak czy inaczej dzieki za pomoc i sugestie
Rekomendowane odpowiedzi