ittt Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Jako ,ze to mój pierwszy silnik diesla to mam pytanie odnosnie pracy silnika.Otóż gdy jade np.na 3 czy 4 biegu i zwalniam to przy niskich obrotach zaczyna byc słychac tak jakby zawory.Czy to jest normalne w silnikach diesla?Oleju silnik nie pobiera,zrobłem jakies 2000 km .Gdy przejechałem jakies 100 km.kolega przygazował dosyc mocno to poszedł delikatnie czarny dymek z tłumika-czy to normalne w tych silnikach.(silnik 1,9 AVB,PRZEBIEG 290000TYS.KM) ittt
rav Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 ... kolega przygazował dosyc mocno to poszedł delikatnie czarny dymek z tłumika-czy to normalne w tych silnikach ... W silniku diesla to normalna rzecz.
Andrzej88 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 U mnie nic nie słychać, więc chyba nie jest to normalne. Jeżeli z butem w podłodze trochę czarnego dymku puści to raczej nie ma się czym martwić, o ile nie są to czarne kłęby :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi