Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Swap mocnych hamulców z systemu Lucas 280mm na 312mm ATE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jeśli w b5 masz zaciski ate to potrzebne ci są tarcze i jarzma, czyli w a6 i a4 b5 zaciski są takie same(tylko system ate) :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli w b5 masz zaciski ate to potrzebne ci są tarcze i jarzma, czyli w a6 i a4 b5 zaciski są takie same(tylko system ate) :hi:

Jestes tego pewien? Bo sprawdzalem dzis i mam hamulce ate. Czyli kupuje jarzma i tarcze i klocki i smigam?

Opublikowano
  • Autor

dokładnie tak :wink4:

Opublikowano
  • Autor

blachy mogą zostać stare bo nowa tarcza w niczym im nie przeszkadza :hi: oczywiście możesz je wymienić bo tak jak na foto są większe i lepiej chronią tarcze przed zanieczyszczeniami :good:

Opublikowano

Zaraz wszyscy się rzucą na zmianę tarcz. Kolego dopisz, że jeśli ktoś ma felgi 15" to już ich nie założy bo się koło nie zmieści...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

git majonez musze oblukać jakie mam u siebie zaciski :wink4: bo jarzma juz mam pod 312 :kox:
Opublikowano

git majonez musze oblukać jakie mam u siebie zaciski :wink4: bo jarzma juz mam pod 312 :kox:

a ja mam? :naughty:

Opublikowano

a ja mam? :naughty:

pewno masz :good: Bo ja mam :naughty::kox:
Opublikowano
:good: :good: :good: :good:
Opublikowano

Seba, daj na PW, ile cię to w sumie wyniosło :wink4:

Opublikowano
  • Autor

napiszę tu, za jarzma + zaciski + blachy osłonowe dałem 250zł z przesyłka, do tego gość dorzucił mi dystanse h&r bo nawet nie wiedział co to jest, sprzedałem je za 200zł :cool1:, za tarcze dałem 300zł z przesyłka a za klocki coś koło 150zł z przesyłką także całość koło 600zł bo jeszcze kupowałem uszczelniacze + płyn + farba

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanko czy z A6 1,8 T 2000 r podejdą zaciski i jarzma???

Opublikowano
  • Autor

jak jest na aluminiowej zwrotnicy to nie pasuje, a jak jest na żeliwnej to będą, ale tam jest jedynie tarcza 288mm więc nie wiem po co chcesz przechodzić z 280 na 288 różnica będzie zbyt mała w hamowaniu :hi:

Opublikowano

Ja mam hamulce 288 ate i chcę zaszczepić 312. Pytam tylko bo szukam jarzm o rozstawie 73 mm a na allegro żaden baran nie potrafi tego zmierzyć... Czyli wniosek trzeba szukać z 2.5 TDI i tyle.

Opublikowano

w A6 2.4 na pewno i 2.8 tez chyba były 312 mm :wink4: a jak nie to szukaj z 2.5 Tdi 180 km to na pewna będa :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie jest w stanie ktoś stwierdzić czy ten zacisk to jest pod tarczę 312mm ??

d42680f74e0d60bfm.jpg

Opublikowano
  • Autor

jeśli masz system ate a taki już masz nie potrzebujesz zacisków, wystarczy jarzmo, tarcza i klocki[br]Dopisany: 06 Listopad 2010, 18:28_________________________________________________na zdjęciu masz zacisk ate który z jarzmem pod 312 bedzie pasował