aramis Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Od pewnego czasu poszukuję przyczyny sporadycznych stuków w okolicach tylnego lewego koła, jest tak że czasem stuka a czasem nie. Wydaje mi się że jeśli mam pasażerów z tyłu to stuka częsciej. Przy wczorajszych dalszych oględzinach znalazłem że mam pękniętą sprężynę przy tylnym kole, pierwszy zwój od dołu. Teraz pytania: 1. Czy to może być powód tych stuków? 2. Czy sprężyny wymienia się parami? 3. Jakie koszty takiej spężyny, jaka firma?? 4. Czy może to olać i narazie jeździć.
Gość spedyt Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 1. Czy to może być powód tych stuków? Może, ale mogą być też inne przyczyny np tuleje na belce 2. Czy sprężyny wymienia się parami? Tak najlepiej 4. Czy może to olać i narazie jeździć. Zemści się na szybszym zakręcie jak Ci d*pa ucieknie i polecisz do rowu
aramis Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zemści się na szybszym zakręcie jak Ci d*pa ucieknie i polecisz do rowu A to fakt, czyli muszę rozpocząć poszukiwanie sprężyn. Ciekawe jakie koszty??
aramis Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ale ciekawa sprawa, pęknięcie musiało powstać dosyć dawno bo czoło pęknięcia zdążyło skorodować, jakby nie moja dociekliwość dot. tych drobnych postukiwań to jeździłbym nie wiadomo ile.
januszek159 a4 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam ja swojego czasu też miałem do wymiany jedną sprężynę po tym jak jadąc za mini wanem wpakowałem się w rozkopaną studzienkę kanalizacyjną . Tyle, że o tym dowiedziałem się dopiero na przeglądzie. Po incydencie wydawalo się wszystko ok, nic nie pukało, nic nie ściągało. Z tym, że u mnie brakowało około 1,5 cm. A co do wymiany to mechanik powiedział, że niema sensu wymieniać dwóch w aucie 10-o letnim. Wymieniłem tylko jedną i nie mam żanych problemów-auto ładnie jeździ :biggrin: . Pozdrawiam. [ Komentarz dodany przez: Iceman: 29-04-2007, 10:28 ] czy mi sie wydaje czy kolega nie czytał regulaminu i nie odwiedził działu Newbie
Rekomendowane odpowiedzi