Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Zrywa pasek od klimy

Gość pompier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedawno zalozylem nowy pasek do klimy bo poprzedni pękł, zrobilem z 2 moze 3 tys km i znowu pasek strzelil, ogladalem i nie zauwazylem zeby cos moglo mu tam przeszkadzac i nie ma tez wyczuwalnych bić na kołach.. co to moze byc? czy moze po prostu jakis felerny pasek mi sie trafil, a byl to pasek formi gates.

Opublikowano

Może kompresor stawia duży opór i urywa paski. :mysli: W dziale Warsztat w materiale dot. kompresora ZEXEL kolega MENTOS opisał podobne problemy z tym, że jemu paliło pasek i przyczyną było uszkodzone łożysko w kompresorze.

Opublikowano

Zrywanie paska będzie raczej powodem że sprężarka stawia opór i paski się palą i zrywają się. Zajrzyj na ten link

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_naprawa_kompresora_klimatyzacji_zexel-t89351.0.html

Najpierw Mentos opisał jak rozebrać sprężarkę a później ja podałem zdjęcia jak rozebrać ją do końca. Milej lektury.

Opublikowano

kupilem na allegro i wszystko jest ok. chce ktos kupic z zatartym lozyskiem? przed wymiana sprawdzalem i chlodzila przez chwile, ale strasznie huczala, a pozniej stanela

Opublikowano

u mnie sprezearka sie odkrecila! tzn poluzowaly sruby i mialo duuuze bicie, dokrecilem, zalozylem nowy pasek i hula