Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Problem z płynem chłodzącym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam niedawno kupiłem audiczke a4 b5 2,8 30v quattro i mam mały problem jak auto jest mocniej zgrzane(tzn.dostanie po zaworach na trasie)i się zatrzymam to wycieka mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego przez odpowiecznik nie wiem co jest proszę o pomoc.

Opublikowano

Moze masz zapowietrzony układ.. Nie chce Cię straszyć ale to wygląda na uszczelkę pod głowicą :mysli:..

Opublikowano
  • Autor

właśnie nie wiem bo bo wszystkie przewody od chłodnicy są normalne(nie są twarde korek od zbiorniczka jest nowy iczysty)

Opublikowano

Mnie też to wygląda na uszczelkę pod głowicą :mysli: Sprawdziłbym płyn na zawartość CO

Opublikowano
  • Autor

czy każdy warsztat może sprawdzic płyn na obecność CO

Opublikowano

Tego Ci nie sprawdzi każdy warsztat i mały który jest w stanie to zrobić. U Ciebie są dwie głowice i obyś nie musiał ściągać obydwóch, choć dla pewności jak puściła jedna zaraz poleci druga. Lepiej zrobić obie. Niestety objaw jest typowy dla padniętej uszczelki.

Opublikowano

w wiekszosci przypadkow padniecia uszczelki pod glowica silnik jak rozgrany kopci parą ( lekko bialy dymek)

Opublikowano

Sprawdź ciśnienie na cylindrach...... to chyba może każdy warsztat i będziesz pewny

Opublikowano

panmaly, niekoniecznie spr. ciśnienia sprężania będzie świadczyło o uszk. uszczelki. Mogła wysypać się pomiędzy kanałami wodnymi i olejowymi (niekoniecznie w tym przypadku). Jeśli to następuje tylko po silnym rozgrzaniu silnika, to pomiar ciśnienie pewnie nic nie wykarze.

Opublikowano

tylko jeżeli poszła by uszczelka pomiędzy kanałami olejowym i wodnym to albo woda do oleju albo olej do wody a z tego co kolega pisze nic takiego miejsca nie miało

Opublikowano

Nie napisałeś jaką masz temp. w momencie wyrzucania płynu?- może jest zbyt wysoki poziom w zbiorniczku lub coś z termostatem.

Opublikowano

U siebie miałem podobny problem, jak autko trochę dostało po garach to płyn wyciekał mi w tym samym miejscu, po wymianie korka i zbiorniczka wyrównawczego problem ustał :hi: