Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zapytanie o próbki lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam takie pytanie czy w aso występuje cos takiego jak próbki lakieru, chodzi mi o taka mala szklana buteleczkę z pędzelkiem cos w formie lakieru do paznokci,kiedyś do mojego poprzedniego auta takie cos występowało w aso tylko trzeba było podać kod lakieru

Opublikowano

Najprościej zadzwonić do aso i zapytać :wink4:

Opublikowano

lakiernik dobiera za 30zł...

Opublikowano

Chodzi pewnie o zestaw naprawczy lakieru. Podajesz kod lakieru i dostajesz buteleczkę z pędzelkiem +/- 40 złotych. Kod lakieru masz we wlepce w książce serwisowej albo we wnęce koła zapasowego.

Opublikowano
  • Autor

może któryś z kolegów poda mi ten kod , kolor auta to ciemny granat bardzo popularny kolor b5 ,książki brak a wlepa przy zapasie jest ledwo czytelna

Opublikowano

To trochę ryzykowne bo tych granatowych podobnych kolorów było trochę. Daj foto wlepki, może kod lakieru jest cały.

Opublikowano

podaj kod vin. może w etce coś się znajdzie,....

Opublikowano

kolor to błękit aksamitny nr Y5L :)

Opublikowano

Mam ten sam. Samt blau, ale kod o ile pamiętam to LY5L.

Opublikowano

Mam ten sam. Samt blau, ale kod o ile pamiętam to LY5L.

Masz rację bo kody lakieru mają 4 symbole a nie 3.

Opublikowano
  • Autor

macie racje dzis sie dobralem do wlepki i udalo mi sie odczytac wlasnie LY5L[br]Dopisany: 26 Sierpień 2009, 14:26_________________________________________________temat wyczerpany mozna zamykac

Opublikowano

ale taki kolor pokazała etka.... :)

Opublikowano

bo jesli na zaprawki to wystareczy tylko kod lakieru jesli chesz cosz pomalowac pistoletem ,jakis element lub kawalek i zrobic "przejscie " potrzebne ci beda jeszcze "fiszki" z odcieniami danego koloru dostepne w profesjonalnych lakierniach lub w sklepach gdzie dobieraja lakiery.

Opublikowano
  • Autor

jesli na zaprawki to wystareczy tylko kod lakieru jesli chesz cosz pomalowac pistoletem ,jakis element lub kawalek i zrobic "przejscie " potrzebne ci beda jeszcze "fiszki" z odcieniami danego koloru dostepne w profesjonalnych lakierniach lub w sklepach gdzie dobieraja lakiery.

jeśli malowanie to zostawiam taka sprawę specjalistom, ja jedynie mogę zamaskować troszkę jakieś odbicie lakieru

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam kolegów ja we wlepce mam napisane numer LZ5L a z opisem wyżej nie zgadza się bo moje audi jest z 1995 roku a tam niema takiego koloru ale z 1996 jest taki kolor jak sprawdzić co jest ze ktoś coś kobinowal

Opublikowano

witam kolegów ja we wlepce mam napisane numer LZ5L a z opisem wyżej nie zgadza się bo moje audi jest z 1995 roku a tam niema takiego koloru ale z 1996 jest taki kolor jak sprawdzić co jest ze ktoś coś kobinowal

Adasko12 odpal Etkę wpisz VIN i powinno Ci wyskoczyć to tamto i tam powinieneś mieć kod lakieru a jeśli nie to chyba w ASO możesz sprawdzić

Opublikowano

bo jesli na zaprawki to wystareczy tylko kod lakieru jesli chesz cosz pomalowac pistoletem ,jakis element lub kawalek i zrobic "przejscie " potrzebne ci beda jeszcze "fiszki" z odcieniami danego koloru dostepne w profesjonalnych lakierniach lub w sklepach gdzie dobieraja lakiery.

Dokładnie. Przez 10 lat lakier na blasze zdziebko się wypalił i jest więcej niż pewne, że będzie różnica w odcieniu w stosunku do lakieru dobranego z kodu.

Na podmalowanie odprysków styknie ale do grubszych rzeczy trzeba dokładniej dobrać.

Opublikowano

pewnie ze na odpryski starczy a na wieksze rzeczy trzeba mieszac na mieszlaniku...no i tak trzeba poiwedziec sobie szczerze ze cieniowanie nowo pomalowanych elementow nie minie :cool1: