Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto po cziptuningu ...

Opublikowano

auto po cziptuningu ...

... i to dosc mocnym...

moje pytanie jest takie... czy w tym aucie są seryjne graty ?

Opublikowano

auto po cziptuningu ...

... i to dosc mocnym...

moje pytanie jest takie... czy w tym aucie są seryjne graty ?

cos mam takie wrazenie ze na seryjnych ... :wink4: [ale oczywiscie moge sie mylic]

Opublikowano

niestety są seryjne graty :thumbdown:

ale jeżdżę już rok i nie narzekam

a waszym zdaniem ile może mieć koników?

I czy możecie z tego odczytać czy przepływka jest dobra i czy kat nie jest do wycięcia?

Opublikowano

przy takim koksie od razu bym wywalil katalizator ...

co do przeplywomierza ... niby obcina gnoj ale bardzsiej stawiam ze to wina mapy dymienia ...

najlepiej pogadaj z tym kto pisal soft ...

Opublikowano

tylko problem że nie wiem kto to robił bo już taki kupiłem. Podobno podniósł do 130 km ale znajomy mechanik powiedział że nawet do 150km

Opublikowano

tylko problem że nie wiem kto to robił bo już taki kupiłem. Podobno podniósł do 130 km ale znajomy mechanik powiedział że nawet do 150km

tez bardziej sklaniam sie w kierunku 150 ... i patrzac na logi doladowania/paliwa to modyfikacja polegala na przesunieciu map o 20-30% niz jakiekolwiek modelowanie ... :wink4:

podjedz do jakiegos tunera niech zobaczy co tam jest zrobione ... teraz to gdybanie ...

Opublikowano

podjedz do jakiegos tunera niech zobaczy co tam jest zrobione

Na Twoim miejscu bym nie zwlekal zpowyzszą radą kolegi Spankiego.

1.3 - 1.5 bara dla VNT 15 to bardzo duzo.

Przypominam iz klasyczny notlauf w seryjnym AFN/AVG pojawia sie przy 2570 bar.

IMO - turbo w Twoim aucie pracuje na granicy swojej wytrzymalosci i to kiedy kleknie to tylko kwestia czasu.

Przeplywomierza nie mozna ocenic - gdyz tuner calkowicie zamazał taką mozliwosc poprzez zmiany mapy cisnienia doladowania oraz wywalenia i ustawienia praktycznie "na sztywno" limitera momentu.

Ta fura musi niezle dymic.

Pozdrawiam

Opublikowano

a czy po chipie zjawisko dymienia nie jest nieuniknione przy docisnietym pedale? Mam na mysli troche mocniejszy program, nie taki dla dziadków :wink4:

Opublikowano

moze byc lekki dymek ... :wink4:

Opublikowano

a czy po chipie zjawisko dymienia nie jest nieuniknione przy docisnietym pedale? Mam na mysli troche mocniejszy program, nie taki dla dziadków :wink4:

zalezy jak tuner skorelował limiter momentu i dymienia... :wink4:

Opublikowano

powiem tak - przed chipem u siebie koncowke wydechu mialem czystą niezakopconą. Teraz tak po 2 tygach uzytkowania po programie koncowka zaczyna czernieć :decayed: szczegolnie na wyzszych biegach z niskich obrotow gdzie zaczyna sie najwiekszy moment puszcza lekkiego stefana :> nadmiar momentu pewnie idzie w atmosfere... ale nie jest to az tak mocny dym zebym sie musial wstydzic :przebiegly:

przemik - po ktorych danych z logow mniemasz ze furak autora watku musi mocno kopcic?

OT: uwielbiam mine zakopconych np. 523i drivers :wink4:

Opublikowano

dejf

Zrob logi i wszystko sie wyjasni...

Opublikowano

dejf

Zrob logi i wszystko sie wyjasni...

Soft by Diagtronik wiec bedzie wszystko OK ... :wink4:

Opublikowano

No wlasnie, zasugerowalem tunerowi zrobienie logow a on na to podczas jazdy testowej z podlaczonym (chyba) VAGiem (takie małe pudełko z cienkim wyswietlaczem) - 'daj w podłoge, ja tu wszystko odczytuje, a zrobienie logow to jedynie zapisanie tego co tu widzę'. No i po tym jak pojezdzilismy mowil ze sprezarka daje odpowiednie cisnienie, pompuje do 1.3bar nic sie nie przycina, jedynie czuc delikatne wibracje jak mocno depne na 4ce i 5tce w 2100-2300rpm, ale mowil ze to efekt mocniejszego softu (najwyzszy moment w tym przedziale) i jezeli jestem w stanie to kontrolowac to nic furce nie bedzie, ale jezeli bedzie mi to przeszkadzac to zdejmiemy troche 'z dołu'. Te wibracje stwierdzil ze pochodza od sprzegla, ale nie daje mu tak w palnik w tych rpm co by sie tarcza nie zuzyla za wczesnie :wink4: sami wiecie ze nie trzeba 100% wciskac zeby autko sie zbieralo jak trzeba :>

p.s. jezeli zrobie logi (pewnie kiedys to uczynie) to na pewno wkleje je Wam :) na razie A4-ka smiga wzorowo. Jakos ufam temu tunerowi... :good: Przemik napisz jak twoja z chrompakietem smiga po modach :naughty:

Tak w ogole to sorry za OT