Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie kodowałem tą pastylkę kilkukrotnie i cały czas było ok a teraz tak jak by jej nie było ale sprawdziłem i niby w mass block kanał 22 jest "1" czyli powinna sie zaprogramować a nie chce jutro ma przyjsc nowa pastylka myślisz że to może pomóc??

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może pastylka ocipiała już, z nową jeśli nie będzie tego problemu, to będzie pierwszy raz, jak się spotykam, że stara pastylka nie chce się dopisać do licznika...

Opublikowano

a może trzeba ten licznik jakoś adoptować do sterownika silnika?? bo ja próbowałem wejść w kanał 50 i go zaadoptować ale ja takiego kanału nie mam a teraz wyczytałem że trzeba wejść w adaptację i wejsc w kanał 00 i dać save może to pomóc??

Opublikowano

Nie robisz żadnej adaptacji pod sterownik silnika... Po co? Wsad, immo, pastylka, cześć jak czapka. Jak immo pójdzie to komunikację z silnikiem masz, więc niepotrzebne żadne adaptacje.

Opublikowano

no niby tak tylko że immo nie mogę zakodować bo nie chce się oby ta pestka pomogła bo juz mi auto 3 dni stoi a nie wiadomo ile jeszcze

Opublikowano

Adaptacji żadnych się nie robi, no miejmy nadzieję, że tylko pastylka powiedziała już papa, ale to naprawdę pierwszy taki przypadek spotykam... :decayed:

Opublikowano

Wymieniłem pastylkę immo na nową i się zakodowała auto odpala :) teraz szukam jak zrobić potencjometr od podswietlenia zegarów bo strasznie ciemno a w zegarach z a6 trzeba go gorobić

Opublikowano
Wymieniłem pastylkę immo na nową i się zakodowała auto odpala :) teraz szukam jak zrobić potencjometr od podswietlenia zegarów bo strasznie ciemno a w zegarach z a6 trzeba go gorobić

Wylutuj z licznika z a4 i wlutuj do A6 tyle roboty, płyta PCB z obu liczników jest ta sama

Opublikowano

tylko ja stary licznik mam z a4 1/2 fis jaeger a nowy pełny fis vdo czy da się zamienić te potencjometry też ?? a jak to zrobić zeby miec potencjometr poza licznikiem??

Opublikowano

VDO ma wszędzie ten sam potencjometr nie ważne czy z fis czy bez ale nie wiem jak w jaeger

Opublikowano

No ten sam potencjometr tam przecież siedzi... Napisz do vauxhall95, ja mam swój licznik od niego on do niego wlutowywal potencjometr z a4 to Ci powie co i jak.

Opublikowano

już problem rozwiązałem wylutowałem potencjometr z jeagera i wlutowałem do vdo i działa tylko na odwrót jak zciemniam to się rozjaśnia a jak rozjaśniam to się zciemnia ale inaczej go nie można wlutować więc tak musi być :)

Opublikowano

W VDO w prawo rozjaśnia, w lewo ściemnia.

Opublikowano

w jeager miałem tak samo ale jak go wlutowałem to jest odwrotnie w lewo rozjaśnia w prawo zciemnia ale inaczej się go nie dało wlutować tylko tak pasował

Opublikowano

Ważne, że działa :wink: ale Twoja stara pastylka ro***bała mi system... :doh::doh:

Opublikowano

hehe mi też nie wiem co o tym myśleć ale ważne że nowa działa bo trochę mnie nastraszyłeś bo byłem pewien że to pastylka a ty trochę mnie zbiłeś z tropu i zacząłem się zastanawiać a co jak to nie od pastylki a auto już stoi tydzień ale wszystko dobrze się skończyło teraz tylko muszę wytrzasnąć kasę na manetkę i mój project fis zakończony :)

Opublikowano

Jak chcesz, to ja mam manetke FIS, ale z sedana... Jak chodzi Ci tylna wycieraczka i jej używasz, no to w akcie desperacji możesz ją przerobić, gdzieś na forum był tutorial co i jak, raptem jakiś plastik jest do wyłamania i manetka z sedana robi się manetką z avanta :decayed:

Opublikowano

dzięki ale narazie muszę się wstrzymać brak funduszy a wycieraczka mi działa z tyłu :) reanimowałem już ją :) wiec wolał bym żeby było też sterowanie wycieraczką i spryskiwaczem :)

Opublikowano

To się nie dogadamy, cieszę się, że wszystko już OK :wink:

Opublikowano

A jeszcze mam takie pytanie mam licznik VDO z cyfrowym zegarkiem ale nie mam radiowo ustawianej godziny ale widzialem że jest takie miejsce na wtyczką 4 pinową a mam ten modół z jeagera czy wystarczy go przelutować do vdo i będę miał radiowo ustawianą godzinę i datę czy to coś innego ??