Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wazna sprawa bo niechce wtopic hajsu czy zegary z 1.8t rocznik 11/98 do mojego 1.8 20V bez turbo chodzi o to czy w te zegary jest wbudowany immobilaizer bo umnie jest poza.

Kolego Ty masz piekna sprawe

wkladasz zegary i smigasz.... to ze masz imo poza autem znaczy ze odpali Ci nawet bez zegarow...

w zegarach z immo w zegarach usuwasz diode/zarowke immo i tyle

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie wazna sprawa bo niechce wtopic hajsu czy zegary z 1.8t rocznik 11/98 do mojego 1.8 20V bez turbo chodzi o to czy w te zegary jest wbudowany immobilaizer bo umnie jest poza.

Kolego Ty masz piekna sprawe

wkladasz zegary i smigasz.... to ze masz imo poza autem znaczy ze odpali Ci nawet bez zegarow...

w zegarach z immo w zegarach usuwasz diode/zarowke immo i tyle

Jak nie masz sprzętu do odlutowania diody, to zdejmij tarczki i taśme izolacyjną włóż pod tarczkę :wink:

Opublikowano

No właśnie nie bardzo i nie wiem czy dublować piny...

Licznik po 2000 r. 

[b]connector for basic functions, 32-pin, blue[/b]

(...)

21 -Door contact, driver's side

(...)

[b]connector for additional functions, 32-pin, green[/b]

1 -Door contact (all doors)

(...)

6 -Tailgate

(...)

1 pin zielonej jak mniemam jest do ogólnego komunikatu auta, a każde drzwi jak widać są podłączone pod osobny pin, żeby wyświetlały osobne info. niebieska wtyka pin 21 drzwi kierowcy, pin 6 zielonetj wtyki to klapa, no a reszta w szarej. Tak ma być i koniec, w tych sprawach fabryki bym nie poprawiał, tylko robił zgodnie ze sztuką.

To ja wiem, od czego te piny, nie wiem jednak jaki kabelek (skąd) wpiąć w ten pin 1 zielonej kostki żeby było zgodnie ze sztuką ;-)

Opublikowano
TO lipa szukam wsadu do poliftowej szafy z a6 1.8T eu :facepalm:

kurde jak poszukasz jakie numery licznika wchodziły w a6 w wersji europejskiej z tego rocznika co są twoje da się ogarnąć

Opublikowano

Misiek poszukam i dam znac :thumbup1:

Opublikowano

Kaju - mam szarą wtyczkę pełniej obsadzoną kablami, postaram się jutro foty zrobić z układem pinów i kolorem kabli to będziesz mógł dorzucić/wymienić w tym Twoim wizualnym opisie

Przy okazji, ma ktoś wsad do licznika polifta A4 z cyfrowym zegarkiem do diesla EU np. 8D0 920 932 F albo 8D0 920 932 C albo jakiegoś 8D0 920 980 byle by Diesel EU???

Walcze cały czas z przejścówką z przedlifta, lutowanie..

Jak skończe i przetestuje to wrzuce dla potomnych.. pewnie się przyda...

Opublikowano
Z mojej wiedzy wynika, że to jest sygnał otwartych drzwi. W przedlifcie odpowiada za wszystkie drzwi, tzn obojętnie które drzwi otworzysz - pojawia się autko na FISie, no a w FISie, to tylko za kierwocy odpowiada, bo reszta drzwi ma swoje już piny w szarej wtyczce.

No właśnie nie bardzo i nie wiem czy dublować piny...

Licznik po 2000 r. 
[b]connector for basic functions, 32-pin, blue[/b] 
(...)
21 -Door contact, driver's side 
(...)

[b]connector for additional functions, 32-pin, green[/b] 
1 -Door contact (all doors) 
(...)
6 -Tailgate
(...)

Reszta drzwi w szarej.

A zbiornik wyrównawczy? Trzeba wymieniać na polifta czy nie?

tak, trzeba wymieniac jak poliftowy fis wsadzasz bo inaczej bd darl morde z plynem, co do zegarka, mam palme bez wtyczki..:decayed:

to ja to zrobiłeś i nie mam na myśli dragi:decayed:...i jak masz licznik (firma i a4,a6), bo już się pogubiłem.

VDO z A6:decayed:

Opublikowano
Kaju - mam szarą wtyczkę pełniej obsadzoną kablami, postaram się jutro foty zrobić z układem pinów i kolorem kabli to będziesz mógł dorzucić/wymienić w tym Twoim wizualnym opisie

Przy okazji, ma ktoś wsad do licznika polifta A4 z cyfrowym zegarkiem do diesla EU np. 8D0 920 932 F albo 8D0 920 932 C albo jakiegoś 8D0 920 980 byle by Diesel EU???

Walcze cały czas z przejścówką z przedlifta, lutowanie..

Jak skończe i przetestuje to wrzuce dla potomnych.. pewnie się przyda...

mam wsad podeślij maila to wyśle

Opublikowano

tez mam wsad do a4 z cyfrowym zegarkiem bialym podswietleniem z 1.9 tdi bodajze afn EU :decayed:

Opublikowano

Wsady to fajnie byłoby zebrać w jakimś jednym miejscu... na serwie... bo to przydatne bardzo zwłaszcza że większość liczników z FIS przez nas dzierganych to Angliki

Opublikowano

panowie a gdzie się koryguje wskazania spalania bo po wgraniu innego wsadu spalanie mi mocno zaniża

---------- Post dopisany at 11:24 ---------- Poprzedni post napisany at 10:46 ----------

kaju i do ciebie jeszcze jedna sprawa jak możesz wyślij mi dwa wsady z twojego licznika. chodzi mi żeby sprawdzić gdzie w hexie są zapisane wartości od podświetlenia licznika. wyślij jeden po edycji w kanale odpowiedzialnym za tą opcje

---------- Post dopisany at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:24 ----------

dobra spalanie ogarnięte głupio się przyznać ale kodowanie złe miałem

Opublikowano

Misiek jest jeszcze gdzies w wskaznikach blok co sie udtawia spalanie - 100% i mozesz chyba 15% w gore i w dol ustawic, ale ktory blok to nie pamietam...

Mozna ogarnac konto np [email protected] z haslem a4klub i loginem tez a4klub ;) i tam wsady poopisywane wrzucac: nr szaf rocznikiem modelem i nr silnika oraz pojemnoscia :naughty:

Opublikowano

aree już zrobione kodowanie na traktora miałem ustawione teraz już wszystko gra

Opublikowano
Misiek jest jeszcze gdzies w wskaznikach blok co sie udtawia spalanie - 100% i mozesz chyba 15% w gore i w dol ustawic, ale ktory blok to nie pamietam...

Mozna ogarnac konto np [email protected] z haslem a4klub i loginem tez a4klub ;) i tam wsady poopisywane wrzucac: nr szaf rocznikiem modelem i nr silnika oraz pojemnoscia :naughty:

Szybko jakiś dowcipniś usunął by je...

Nie pisać o pierdołach tylko pomóżcie z tym ostatnim pinem, nad którym się głowię!! :decayed:

Opublikowano

Moze by usunal moze nie haslo zreszta moga znac wtajemniczeni ;P a i kopie ktos moze robic w razie W

Opublikowano

:hi:

bronson, na elce lezy wsad z fx'a powinien pasowac.

Jesli chodzi o baze wsadów, ogólnodostepne hasło - ok,

pod warunkiem, ze podamy MD5 dla kazdego pliku..

Unikniemy nowego tematu - giganta, "jak postawic uwalony licznik":grin:

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 18:08 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ----------

Prezes na pewno wykroi nam fragment na serwerze,

napewno mniej miejsca zajmą (wsady) , niż nasze wynurzenia :polew:

Opublikowano

panowie co do wsadów można nawet chomika założyć i tam powrzucać

Opublikowano

No właśnie o tym myślałem, najlepiej jak by 1-2 osoby ogarnęły wrzucanie tzn wysyłasz na jakiś adres i potem dopiero wrzucane i udostępniane

pliki z numerem licznika w nazwie, jeśli jakieś ręczne modyfikacje w wsadzie względem oryginału to dodatkowo plik tekstowy z tą samą nazwą z informacjami co i jak.

Wracając do tematu przewodniego...

studiowałem wczoraj schematy elektryczne A4 przedliftowe 96 i 97 i nigdzie nie ma informacji żeby do licznika szedł sygnał Airbag (invertered) a na kostce licznika specjalny pin jest...

na sterowniku Airbaga są chyba ze 3 wolne piny.. może któryś z nich ma ten sygnał... jak jutro auto rozbebesze spisze przy okazji numer sterownika airbaga...

a jak by ktoś wypatentował jak sterownik silnika z przedlifta z immo1 sparować z immo2 albo immo3... to ozłocić można.... ;)

Opublikowano

Z hexem przed/po zmianie wartości poszczególnego podświetlenia blatu to musicie zaczekać do końca miesiąca, jak będę w kraju na weekend. Wtedy to ogarnę, na każdej możliwej wartości zrzuce wsad i wtedy można porównywać wartości i kminić w tym temacie we wsadach aczwórkowych. Co do wolnych pinów w sterowniku AB... Podejrzewam, że jest on przygotowany do opcji PASSENGER AB ON/OFF. Ja mam przełącznik w schowku, ale podłączyłem tylko jego podświetlenie (był dokładany przeze mnie), a nie podłączyłem się pod sterownik, bo nie chciało mi się radia i climatronica rozbebeszać. Bo lampka w podsufitce też ma opcję PAB ON/OFF :decayed: fajnie świeci kilka sekund po włączeniu zapłonu :wink: nas od jakiegoś czasu pogięło z rozkminianiem tych wsadów, jeszcze ogarniemy całego hexa licznika i albo nas Ingolstadt pod swoje skrzydła będzie chciało przygarnąć, albo jakaś specjalna organizacja, zajmująca się wypożyczaniem takich fur :decayed:

Opublikowano
Bo to pasja jest Karol ;) beda swiatla poliftowe z tylu u mnie ;)

zeby nie bylo OT zacznij sie zastanawiac czy nie będzie np wyrzucalo błedu spalonych żarowek przy stwierdzeniu lamp polift :grin:

a powie mi ktos co sie nada do wylutowania diody immo bo moja lutownica ma grot jak ja pindole... :facepalm: