Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co widzialem na zywo takie se te ramki

Ori ramki nie sa blyszczace tylko takie ala matowe

lepsza szybka np ori z a6 c5 fl, mam takowa ale ringi ida do mojego licznika z a3 :kox:

---------- Post dopisany at 08:56 ---------- Poprzedni post napisany at 08:52 ----------

LICZNIK ZEGARY AUDI A6 C5 LIFT 3.0 BENZYNA FIS (3610743563) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tu masz jak to ori wyglada... :decayed:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lepsza szybka np ori z a6 c5 fl, mam takowa ale ringi ida do mojego licznika z a3 :kox:

---------- Post dopisany at 08:56 ---------- Poprzedni post napisany at 08:52 ----------

LICZNIK ZEGARY AUDI A6 C5 LIFT 3.0 BENZYNA FIS (3610743563) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

:slina:

To trzeba szukać na graty takiego :D

Opublikowano

:slina:

To trzeba szukać na graty takiego :D

pytaj krychy albo vauxhalla maja pelno gratow z licznikow a6

Opublikowano

no to jak z tym spalaniem przy 100% mam spalanie 5 a powinno byc ok 6 , zakres jest 85-115

Opublikowano

Ustaw na 110

Opublikowano
Ustaw na 110

zatankuj gnoju do pelna przejedz 100km i znowu do pelna i masz wynik...

Opublikowano

Panowanie czy w B5 jest sygnalizacja błędu samopoziomowania ?

Opublikowano

tylko Vagiem

Opublikowano

Ok, ale chodzi mi o to, czy wyskakuje komunikat jeśli pojawia się jakiś błąd samopoziomowania?

W B6 to jest na pewno.

Opublikowano

chyba nie ale 100% pewności nie mam

Opublikowano
Ustaw na 110

zatankuj gnoju do pelna przejedz 100km i znowu do pelna i masz wynik...

ja tam wole od kreski 3/4 -2/4 albo 2/4 -1/4 wtedy mam pewnosc ze spalil te 15 litrow, a od fulla ciezko policzyc bo wskazowa tez zanim sie ruszu na pierwszej cwiertce zawsze sie wiecej kilometro roobi

Opublikowano

wtf:decayed:

tankujesz do pelna, przejezdzasz 100 km i tankujesz znow do fulla, i wychodzi ile spalasz przez 100 km, dokladniej sie nie da

bo patrzac na wskazowke to wiesz co mozna policzyc :kox:

Opublikowano

tankujesz do pelna, przejezdzasz 100 km i tankujesz znow do fulla, i wychodzi ile spalasz przez 100 km, dokladniej sie nie da

tak, to w takim wypadku czy bedzisz wiedzial ile faktycznie auto spalilo ?? ..zatankuj sobie kiedys auto do pelna, sprawdzaj ile kilometrow przejedziesz na poszczegolnych cwiartkach , uwierz mi ze bedzie duza roznica, w moim przypadku ostatnia cwiartka czyli do pelna roznila sie od reszty odleglosciami rzedu 100km i nie bylo to spowodowane roznym stylem jazdy

Opublikowano

tak, to w takim wypadku czy bedzisz wiedzial ile faktycznie auto spalilo ?? ..zatankuj sobie kiedys auto do pelna, sprawdzaj ile kilometrow przejedziesz na poszczegolnych cwiartkach , uwierz mi ze bedzie duza roznica, w moim przypadku ostatnia cwiartka czyli do pelna roznila sie od reszty odleglosciami rzedu 100km i nie bylo to spowodowane roznym stylem jazdy

Prościej się już chyba wytłumaczyć nie da :) Dokładniejszy pomiar będzie jeśli przejedziesz więcej niż 100 kilometrów. Tankujesz do pełna... przejeżdżasz 487 km... tankujesz ponownie do pełna.... weszło 40 litrów...

Teraz matematyka 40/487=0,082 tyle spalasz na kilometr. 0,082*100=8,2 tyle spalasz na 100 kilometrów :)

Opublikowano

pewnie ze bedziesz wiedzial bo dystrybutor CI pokaze wynik :wink:

czyli masz full zbiornik do oporu robisz 100km swoim stylem jazdy tankujesz znowu do oporu i tyle ile wlejesz tyle na 100km pali...

Bediks miales to scierwo jagera? jakas pinologie po przejsciu na vdo zmieniales?

mam a4 99 i byl jager :whistling:

juz go oczywiscie nie ma bo wyswietlacz mial nie czytelny do tego wskazania ladowania i paliwa psu w d*p..ke

wskoczylo vdo i teraz wywala mi olej sensor na zolto i duza konewke na czerwono

sensor uwalony czy kabelek jakis zmienic trza?

:hi:

Opublikowano

Nie zmieniałem pinow wsio to samo

Opublikowano
Nie zmieniałem pinow wsio to samo

gut, dzieki :hi:

to wiem na czym stoje :kox:

---------- Post dopisany at 08:44 ---------- Poprzedni post napisany at 08:22 ----------

qfa o obrotku zapomnialem :facepalm:

co tam trzeba zakodowac by sie obudzil?

Opublikowano

Pytanie. Szwagier w swojej A4 B5 1,9 ma uszkodzony licznik VDO polift ful fis. Czy w miejsce niego mogę wstawić też VDO ful fis ale z 2,5?

Opublikowano

Bediks mastah co trzeba wo 60 wklepaqc by obrotek ozyl? :whistling:

Opublikowano

tylko czy uda sie za kazdym razem zajechac na stacje przy 100km