MatiRzeszow Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zalozona mam klejoną lampe bi-xen, wszystko smiga pieknie tylko po myciu auta na myjni bezdotykowej lub wiekszym deszczu paruje w ok 60-70%. Wydaje mi sie ze przyczyna nieszczelnosci jest to "naprawianie klosza" gdyz 2 lampa nie byla naprawiana i jest ok . Pytanie dla znawcow.. czy szkla w reflektorze zwyklym i bi-xenon sa takie same ? posiadam dostep do lampy bez soczewki i zastanawiam sie czy metoda rozklejenia klosza udalo by sie podmienic te szkla i problem rozwiazac..
majkel_majki Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Co ma ci dać podmiana klosza? Lampa paruje bo ewidentnie jest nieszczelna, najprawdopodobniej jak sam mówisz po "naprawie".
KOval81 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Tak jak napisał Michał, nie ma sensu podmieniać klosza, bo i po co, skoro nie jest popękany. Najlepiej zdemontować reflektor, spróbować poszukać miejsca nieszczelności i zakleić.
Madas Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Miron miał kiedyś wątek o parujących Xenonach ..... warto poczytać [br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 08:06_________________________________________________ http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23403.0.html;highlight=zaparowane
KOval81 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Wątki raczej nie powiązane Madas, bo tu ewidentnie jakieś "uszkodzenie" nie wynikające z babola konstrukcyjnego, jak w B6. Przy okazji niech jednak kolega sobie poczyta - zawsze to parę info więcej będzie wiedział
Madas Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 dokładnie taki miałem zamysł ... wiadoma sprawa że tam była zmiana lamp .... ale zawsze można coś wychwycić ....
kepasa Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 my zrobiliśmy więcej dziurek, żeby była wentylacja pomogło...[br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 20:20_________________________________________________od spodu oczywiście
Rekomendowane odpowiedzi