Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fordowskie TDCI 2.0 - 130koni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś miał przyjemność lub nieprzyjemność lub wie coś na temat tego silnika? jak to się sprawuje w aucie mondeo kombi + skrzynia 6biegów, moc 130koni, przebieg autentyczne 150tys km (serwisowany od poczatku do konca, kupiony w pl, pewność do przebiegu wg książki i tego że był robiony w tym samym aso cały czas i potwierdzają to)

Chodzi mi o trwałość jednostki, skrzyni, ogólnie też całego auta, niskie ceny przecież nie biorą się z powietrza. Znajomy kupił w piątek takie auto, w poniedziałek je odbierze i teraz myśli czy dobrze zrobił :) osobiście nie mogę mu poradzić bo jedyne fordy jakie mam to dwa firmowe transity z którymi nie ma większych problemów, ale to nie to samo.

Opublikowano

poszukaj, tematu na forum , był o tym , i jest wyczerpujące info, ja miałem mondeo z tym silnikiem, i nie chce widzzieć na oczy tej jednostki

Opublikowano
  • Autor

szukam kurdę i :no:

Opublikowano
  • Autor
:notworthy: nooo to kupił auto :kwasny:
Opublikowano

pracowałem w Fordzie i powiem tak:

niech się twój znajomy dobrze upiję bo kupił największe gówno pod słońcem

kiepskie wtryski, słabe sprzęgło i dwumas, turbinka i rura od IC i oczywiście rdza, rudy kocha ten samochod tak samo i mazde 6 największe boloczki tego auta

zawiecha bardzo droga i kosztowna

właściwości jezde na bardzo wysokim poziomie

głosna jednostka silnik jak traktor

nie polecam, same problemy z dieslami w fordzie

benzynka to co innego a głownie ST :kox:

Opublikowano

kiepskie wtryski, słabe sprzęgło i dwumas, turbinka i rura od IC i oczywiście rdza, rudy kocha ten samochod tak samo i mazde 6 największe boloczki tego auta

Bardzo dobre podsumowanie :good:

Opublikowano

z fordów co bym brał to ST lub pierwsze focusy na benzynie nie do zajechania silniki

koles ma 1.8 benzyna w focusie i przez 300kkm to tylko praca na budowach po europie z obciązony na maksa i noga w podłodze, zarznął silnik tylko przez to, że zbagatelizował na autostradzie kontrolke oleju i było po ptakach

Opublikowano
  • Autor

:kwasny: trochę mi go szkoda, oby auto aż tak się nie srało jak mówicie :gwizdanie:

a jak z chipowaiem tej jednostki?

Opublikowano

:kwasny: trochę mi go szkoda, oby auto aż tak się nie srało jak mówicie :gwizdanie:

a jak z chipowaiem tej jednostki?

cipek daje rade ale za nim to zrobi niech dokładnie sprawdzi jednostkę

Opublikowano
  • Autor

realna moc z zdrowego silnika?

Opublikowano

Wedłuf forum SR te silniczki lubią mieć bonusiki w mocy nawet do 140km+. Kolega ma takiego mondeo juz 2lata i do tej pory jedyne co w nim robił to właśnie ta rura IC, tak to powiem silnik dynamiczny, ale plastiki w środku :thumbdown:

Opublikowano

Jeździłem mondeo 2.0 tdci mk3 kolegi i muszę stwierdzić, że jest niezły ale niestety (albo stety) do Audi to nie ma porównania i jak zauważył Kowi87 plastiki :thumbdown:

Opublikowano

Jak to mówią Opel i Ford gówno wort :tongue4:

Opublikowano

nic dodac nic ujac

dodam ze klekot 1.9tdi przy tym fordowskim to muzyka dla ucha

klekocze gorzej niz traktor

kolega ostatnio kupil takie mondeo 2006r .. i szczerze powiem ze wole zadbana b5 FL :)

Opublikowano

ja mam mk3 tdci 130 km z 2001 r i audi z 96 i audi mi jeszcze ani raz tfu tfu na drodze nie stanęło i nic poważnego się nie popsuło a mk3 już chyba ze 4 razy mi na drodze stanął i sypały się poważne rzeczy a 2 razy korzystałem z asistansa - porażka to auto - jest duże i piękne ale jesli chodzi o jego użyteczność to proponuje nie pakować się w tą kupę złomu - szczerze, moja wypowiedź jest obiektywna i całkiem śmiało mówię że na forda już z piłą motorową szedłem i u mechanika często stoi a na audi szedłem tyko ze szmatką polerować :>

jedyny plus to jego gabaryty w kombi i do transportu mi służy jako wół, bo do tego się nadaje, choć i to nie bardzo - nie bez powodu są takie a nie inne ceny tego auta

Opublikowano

Ja wiele o nim nie mogę powiedzieć, bo nie jeździłem. Jedynie to opinie znajomych i artykuły/testy w gazetach. Właściwie to w AŚ ciągle był chwalony, wygrywał porównania, otrzymywał wysokie noty. Że to TDCi to pierwszy dobry Diesel Forda i same Mondeo II to po Focusie najbardziej udany model tej marki. Nawet w AŚ z 2001 r. było porównianie Mondeo 2.0 z Audi A4 B6 2.0 i Ford wygrał :> Nawet nie biorąc pod uwagę ostatniej kategorii: koszty, w której niestety Audi zawsze przegrywa :confused4: