Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jakie silniki 1.8 były w B7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy w b7 były montowane silniki 1.8 T czy tylko 1.8TFSI?

Opublikowano

były chyba 1.8T na początku produkcji, czyli końcówka 2004 jeśli się nie mylę... :mysli:

Opublikowano

Nie mylisz się w b7 jeszcze montowano 1,8T ("zwykły") ze 165KM.

Opublikowano
  • Autor

Czyli z 2005r. to juz tylko TFSI. :)

Opublikowano

Jeszcze z 2005 znajdzie się 1,8T.[br]Dopisany: 31 Sierpień 2009, 21:01_________________________________________________A czemu pytasz?

Opublikowano

Nie mylisz się w b7 jeszcze montowano 1,8T ("zwykły") ze 165KM.

BFB - 163KM

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze z 2005 znajdzie się 1,8T.[br]Dopisany: 31 Sierpień 2009, 21:01_________________________________________________A czemu pytasz?

Bo biorę pod uwagę zakup również auta z takim silnikiem 1.8T bo 1.8 TFSI to droższe niż diesle. :)
Opublikowano

Na allegro i na mobile model B7 z silnikiem 1,8T jest, że tak się wyrażę "rzadkością" - jest ich stosunkowo mało.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zauważyłem to . Zobaczymy może się uda znależc dobry egzemplarz a może diesel. :wink4:

Opublikowano

Ja osobiście (ale jest to moje zupełnie subiektywne stwierdzenie - to dla tych "wrażliwych") wolałbym benzyniaka. Mam kolegę, który ma VW Passat'a (2005) w dieslu i co jakiś czas przyjeżdża do domu na lawecie - a dodam, że koleś zajmuje się projektowaniem instalacji i musi dość często wyjechać w Polskę. Co prawda nie wykluczam małej fachowości jego mechanika, który może i chrzani robotę, ale też nie można wykluczyć kiepskiej jakości paliw w Polsce.

Opublikowano
  • Autor

Wiem bo mam aktualnie Passata b5 fl i jest niemal bezawaryjny a b6 juz niestety nie może się poszczycic taką opinia, takze jeśli Audi diesel to także 1.9 TDI. :>

Opublikowano

Na allegro i na mobile model B7 z silnikiem 1,8T jest, że tak się wyrażę "rzadkością" - jest ich stosunkowo mało.

bo to są najlepsze silniki :evil: miałem, upalałem, sprzedałem. ale z żalem....

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

z tego co czytam to prawdopodobieństwo, kupienia normalnego sedana A4 B7 2005-2006 w automacie z normalnym silnikiem 1.8T ( nie żadnego FSI czy TFSI ) jest bliskie 0...:(((

Mam pytanie i prośbę zarazem, czy Audi A4 w nadwoziu sedan B7 w automacie ze zwykłym silnikiem 1.8T były produkowane w latach 2005 - 2006 ?

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)))

Opublikowano

Ja mam kolego 1,8 T- 163 KM, z 2005 B7 qauttro z oznaczeniem BFB,jestem mega zadowolony,wiem że znaleść taką to mega szczęście.ale życzę sukcesu

Opublikowano

He, he też tak myślę, tylko, ze ja szukam automatu :)))

przy okazji ile to pali jak sie normalnie depcze ?

Opublikowano

przy normalnej jeżdzie w mieście to jak jest zimno teraz 11-12 literków,jak depniesz to nawet 15,a na trasie to 8-9 lpatrz że ja mam quattro to zawsze troszkę więcej, ja mam manual i jest OK

Opublikowano

:embarrassed:ogolnie silnik 1.8t BFB byl produkowany do 2008? roku ;) u mnie w automacie spalanie trasa 6.9-7.5 litra przy jezdzie miedzy 100-140km miasto 9.5-10l

Opublikowano

tak sie spodziewałem, mój czołg bierze jakieś 22 gazu, tak, że w tej chwili 100 km kosztuje mnie 70 dych, a to juz przesada...[br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 22:50_________________________________________________

ogolnie silnik 1.8t BFB byl produkowany do 2008 roku ;) u mnie w automacie spalanie trasa 6.9-7.5 litra przy jezdzie miedzy 100-140km miasto 9.5-10l

10 po mieście... :) a jak Ci sie spisuje multitronic ?

Opublikowano

Multi dziala mi rewelacyjnie:) ostatnio bylem u bartka-s aby sprawdzil all i ponownie wymienil oleje w skrzyni i dyferencjale itp ;) jak sie dba to dzialac bedzie lata :) To moje drugie auto z Multi i niezamienilbym tej skrzyni na inna:)