Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 Avant 2.0 TDI 170KM S-line Q - projekt zakonczony str. 1 i 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem gdzie nie czytam to w audi polecaja tylko silniki benzynowe , 1.9 TDI i o dziwo 2.0 CR .Zadnych innych.

Opublikowano

zależy jak kto trafi i jak użytkuje, dotyczy to nie tylko AUDI

Opublikowano

ja polecam 2.0 tdi. deptajta ile wlezie i zero problemów- tak jak u mnie :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jesatem kierowca od prawie 15 lat , przez ten okres przewinelo sie pare roznych aut nowszych i starszych i za wyjatkiem Clio 16V ktorego mialem pol roku i zepsulo sie w nim wszystko co tylko moglo ,nie mialem nigdy z autami najmniejszych problemow , a byly tez auta ktore mialy ponad 300 tys. ( btw jedno z nich jezdzi i ma sie dobrze, kupil je moj kolega i jezdzi nim do dzis)

Przez 36 tys BRD mialo 5 razy wymieniany olej.Ani razu nie przejdzilo na nim wiecej niz 10 tys.Nie pyce na zimnym ,zawsze delikatnie zanim sie nagrzeje , jak goracy zawsze odczekam , nie pyce po autstradzie po 200 i wiecej non stopem , nie butuje auta z obrotow mniej niz ok.2000 tys. no wiec nie mow mi ze zalezy jak sie uzytkuje :angry: to co mam go wogle nie odpalab i na holu jezdzic ?

Opublikowano

jesatem kierowca od prawie 15 lat , przez ten okres przewinelo sie pare roznych aut nowszych i starszych i za wyjatkiem Clio 16V ktorego mialem pol roku i zepsulo sie w nim wszystko co tylko moglo ,nie mialem nigdy z autami najmniejszych problemow , a byly tez auta ktore mialy ponad 300 tys. ( btw jedno z nich jezdzi i ma sie dobrze, kupil je moj kolega i jezdzi nim do dzis)

Przez 36 tys BRD mialo 5 razy wymieniany olej.Ani razu nie przejdzilo na nim wiecej niz 10 tys.Nie pyce na zimnym ,zawsze delikatnie zanim sie nagrzeje , jak goracy zawsze odczekam , nie pyce po autstradzie po 200 i wiecej non stopem , nie butuje auta z obrotow mniej niz ok.2000 tys. no wiec nie mow mi ze zalezy jak sie uzytkuje :angry: to co mam go wogle nie odpalab i na holu jezdzic ?

Turdzi. może problem w tym, że się z nim za bardzo perdolisz :decayed: :decayed: ja na tdi puki co nie mogę narzekać, to już mój 3-ci tedeik w rodzinie, gdzie ! .... 5-ty, bo jest jeszcze A3 1,9 my sister i golf 1,9tdi wuja, i z żadnym nie było większych problemów, a 1,9tdi nie były głaskane uwierz mi, z 3.0 też odpukać jestem mega zadowolony, z tym, że o tego już dbam bardziej ... np. filt paliwa wymieniam co 15kkm wraz z innymi i olejem, no i dolewam zalecane dodatki do ON. Są po prosu egzemplarze, których trzeba unikać, ale to tak jak w każdej marce.

Opublikowano

ja stwierdzilem ze wieksze auto niz A4 mi nie potrzebne , A6 to juz straszna krowa tym bardziej ze mam i planuje Avanta wiec z tylu dla malucha miejsca jest az nad to.

tak jak mówie, nie wiem jak b8, ale dla mojego 2 latka, który jest większy niż statystyka mówi, jest zdecydowanie za mało miejsca z tyłu, oczywiście jeździ w foteliku.

z przodu jest ok, bagażnik jest wystarczający.

moja A4 tylko raz się zbuntowała, naprawa w aso kosztowała 300 zł :decayed: a był to zawór przy turbo jak dobrze pamiętam.

Zamień czarne na niebieskie i problem zniknie :wink4:

Opublikowano

U mnie to również piąty TDI i z żadnym nie miałem najmniejszych problemów (odpukać). Nawet "słynne" 2.5TDI się dobrze sprawuje (tyle, że teraz już u brata).

[..] no i dolewam zalecane dodatki do ON.

A co to za dodatki, jeśli można wiedzieć?

Opublikowano

STP lub Xeramics do diesla do czyszczenia wtryskiwaczy, jedna buteleczka co ok 4-5 tys. km na pełny bak :wink4: raz w m-cu sprawdzam vagiem i po roku eksploatacji wtryski mam w lepszej kondycji niż po kupnie, przynajmniej wg. vaga :)

Opublikowano
  • Autor

Zamień czarne na niebieskie i problem zniknie

nie chce mi sie jeździć niebieskim na co dzień.Za stary sie zrobiłem i d. przyzwyczaiła sie do komfortu :wink4:

Opublikowano

Turdzi miałem namyśli to że, jak się tak za autem pitolisz to powinni chodzić jak szwajcarski zegarek, nic więcej, znam ludzi którzy bardzo dbają o auta ale trafiają na doopowate egzemplarze nawet te nowe z fabryki, BTW jestem zwolennikiem twojego traktowania samochodu, tj, trzeba dbać jak o własną kobitkę :polew: chociaż auto często jest tańsze w użytkowaniu :polew:

Opublikowano

tj, trzeba dbać jak o własną kobitkę :polew:

no nie mów że byś uderzył samochód :shocked: :shocked: :shocked:

:polew: :polew: :polew: nie no oczywiście żarcik :decayed:

Opublikowano
  • Autor

macie racje pewnie sie za bardzo pitole :)

Opublikowano

macie racje pewnie sie za bardzo pitole :)

moim zdaniem nie, ja robie podobnie, ale uważam to za standard.

fakt, że ktoś w taki czy inny sposób traktuje jakiś silnik i jeździ, wcale nie jest argumentem..

Turdzi, ja Ci mówie, to jest krwawa zemsta FHI za to, że zamianiłeś doładowaną benzynę na jakąś młockarnie.. :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Turdzi, ja Ci mówie, to jest krwawa zemsta FHI za to, że zamianiłeś doładowaną benzynę na jakąś młockarnie..

:) chyba masz racje dlatego nastepne bedzie jak bog przykazal , na benzynke :wink4:

Opublikowano

Turdzi, ja Ci mówie, to jest krwawa zemsta FHI za to, że zamianiłeś doładowaną benzynę na jakąś młockarnie..

:) chyba masz racje dlatego nastepne bedzie jak bog przykazal , na benzynke :wink4:

Czyli jedyne słuszne S4.;)

Opublikowano
  • Autor

jak mi doleżysz to z chęcią :wink4: , z S to co naj wyzej Stronic :)

Opublikowano

Wiem, wiem. Norweskie ceny są chore. Ale myślę, że warto przekonać żonę.;)

Sam kombinuję żeby następne było S4 w B8, choć jeszcze nie wiem, jak to zrobić. ;(

Opublikowano
  • Autor

Wiem, wiem. Norweskie ceny są chore. Ale myślę, że warto przekonać żonę.;)

Sam kombinuję żeby następne było S4 w B8, choć jeszcze nie wiem, jak to zrobić. ;(

za 10 lat moze ............, na dzien dzisiejszy nie stac mnie na auto za ponad pol miliona , no chyba ze nerke sprzedam albo w totka trafie :wink4:

Opublikowano

Wiem juz troche wiecej na temat sedana A4 B8 3.0TDI kolegi.

Model z 06 2008. Kosztowal 27.000 oiro bez niemcowego vatu, kupiony od dealera Audi.

Wszystko wyszlo go 540000NOK, w tym: oplata dla firmy importujacej w Oslo, kola zimowe, rejestracja i polowa oplaty drogowej.

Wyposazenie:

6 trinns manuell

Quarts grey metallic

Sportspakke Pluss

18" s-line

S-line sportsunderstell

S-line interiør

-sportseter perforert alcantara/skinn

-s-line sportsratt multifunksjon

-s-line logo i seter forran

-sort innertak

-s-line skinn/alu gearkule

3 soners klima

midtarmlene skinn

Optisk parksystem forran og bak

Navigasjon Pluss

MMI

6 cd veksler

Multimedia-port

soundsystem dsp Bang & Olufsen

bang & olufsen høytalere

El. sports seter forran

El innklappbare speil

regnsensor

aut. avlendbare utv. og innvendig speil

El takluke m/forvalg automatikk

børstet alu dekor

230 volt uttak

lyspakke

Xenon pluss

Coming home leaving home

Wydaje mi sie ze mozna, bez nabijania kasy firmie importujacej, zciagnac cos z niemcowni ponizej 500000NOK.

Ale znasz Norkow, im sie nie chce bawic w papierkowe sprawy, chodzenie do Tolla, pozniej Satansvegvesen itp...

Opublikowano
  • Autor

O widzisz , no to przyzwoicie jak liczylem import na bazie CO2 bo tak jkozystniej wychodzi przy kwocie 30.000 tys EUR to wychodzilo mi cos pod 560000-580000 zaleznie od rocznika.

Problem tylko w tym ze za te 35000 tys euro to to auto raczej biedne bedzie a fajne auto zaczynaja sie od 40000 w gore a to juz wychodzi ponad 600000 tys. wiec za taka kase to juz wole dolozyc 50K i wziac nowe 2.0 TFSI ( co nowe auto to nowe auto ).

U mnie dochodzi jeszcze ten problem czesc auta bede mial w kredycie wiec to dodatkowo komplikuje sprawe importu.

Niby nawygodniej bylo by zlecic to firmie ( juz gadalem z jedna ) zalatwia finansowanie i wezma moje w rozliczeniu , ale chca zaliczke 50k ini sami szukaja auta ktore uwazaja za njlpesze ( czyli takie na ktorym najwiecej zarobia ) podpicuja a ja moge go dopiro sprawdzic jak juz bedzie w NO.No i jak mi sie nie spodoba to jestm 50k wplecy ( a ja nie kupie auta nie jadac nim najpierw ) no i tak kolo sie zamyka.

Pozyjemy zobaczymy to problem luksus na przyszly rok :wink4:[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 16:42_________________________________________________zakochalem sie :gwizdanie:

viewimageca4n4guf.jpg

nawet bez Slina wyglada mega :cool1: