Skocz do zawartości
IGNOROWANY

W końcu koniec badań technicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma sie z czego cieszyc

bo ja juz kupilem pare aut z Niemiec z waznym przegladem i stan techniczy pozostawial wiele do zyczenia

Opublikowano

fakt w roznych krajach tzw.przeglady EU sa co 2 lata a przez ten czas w aucie moze wiele sie stac,ja sam sprowadzilem auto z niemiec w 2007 jeszcze rok mial wazne EU a w pl przegladu nie przeszedl wymiana opon (wszystkich),oslon przegubow-reszta byla ok...choc to nie wiele ale na bezpieczenstwo mialo to wplyw,na przegladzie wyszlo-ja jestem za przegladami ale cena powinna byc nizsza

Opublikowano

fakt w roznych krajach tzw.przeglady EU sa co 2 lata a przez ten czas w aucie moze wiele sie stac,ja sam sprowadzilem auto z niemiec w 2007 jeszcze rok mial wazne EU a w pl przegladu nie przeszedl wymiana opon (wszystkich),oslon przegubow-reszta byla ok...choc to nie wiele ale na bezpieczenstwo mialo to wplyw,na przegladzie wyszlo-ja jestem za przegladami ale cena powinna byc nizsza

Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to sam jesteś w stanie ocenić stan ogumienia, czy coś Ci tam stuka w przegubie itp... Chyba nie potrzebujesz do tego przeglądu rejestracyjnego? Możesz wjechać do mechanika i poprosić o sprawdzenie stanu wymienionych rzeczy za wiele mniejsze pieniądze niż koszt dotychczasowego przeglądu! :good:

Inna sprawa dotyczy handlarzy, którzy będą chcieli to wykorzystać i pewnie się tak stanie... Będą sprowadzać autka po mrocznych akcjach i sprzedawać po przeróbkach i szybkich naprawach - niekoniecznie takich jak należy. :kwasny:

Reasumując: Jeżeli sam będziesz sprowadzał sobie autko będzie ok! :good:

Opublikowano

w sumie masz racje ale nie kazdy wie co sprawdzac,ja z zawodu jestem mechanikiem i wiekszosc rzeczy robie sam a zwlaszcza ze autem jezdze za granice wiec wymieniam wszystko co trzeba na czas zeby nie bylo nie spodzianek, ...przeglad po sprowadzeniu mi nie przeszkadza ale podkreslam NIE ZA TA CENE

Opublikowano

moim zdaniem pierwsze badania techniczne powinny byc ale jak kolega wyzej napisal - nie za ta cene... niech to bedzie chocby cena zwyklego badania okresowego czyli 99zl a nie 169 jak do tej pory (mowa oczywiscie o aucie do 3.5T DMC)

Opublikowano

mógł by mi ktoś podać podstawę prawną bo ściagłem ostatnio auto (BMW :tongue4:) i mam w nim niemiecki przegląd do grudnia tego roku ale z tego co słyszę to muszę zrobić przegląd w Wałbrzychu bo tak i hui

aha Audi dalej jest także można mi jeszcze pomagać :tongue4:

Opublikowano

Czy przegląd jest, czy też nie i tak c**j to zmieni.

Jak sprowadziłem swoją Niuńkę do kraju, pierwszy przegląd robiłem w ASO Skody (akurat najbliżej miałem od celnego). Gość sprawdził tylko VIN i wziął się za pisanie papierów.

Jak mu zwróciłem (jeszcze grzecznie) uwagę, że może jednak by sprawdził co i jak, skoro i tak tu jestem, i tak muszę zapłacić. A ten mi na to, że to od razu widać, że wszystko jest OK.

Myślałem, że mnie szlag trafi. Dopiero jak go opier..., że złożę skargę w Dyrekcji , że nie zapłacę itp itp, wtedy łaskawie wziął się pan do roboty i pobrudził troszkę rączki.

Także jak w pierwszym zdaniu. Przepisy przepisami, a mentalności tego narodu nic już chyba nie zmieni :wallbash:

Opublikowano

Jak mu zwróciłem (jeszcze grzecznie) uwagę, że może jednak by sprawdził co i jak, skoro i tak tu jestem, i tak muszę zapłacić. A ten mi na to, że to od razu widać, że wszystko jest OK.

Także jak w pierwszym zdaniu. Przepisy przepisami, a mentalności tego narodu nic już chyba nie zmieni :wallbash:

po prostu Polska robota :confused4: