Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Koszt wymiany termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka!

Wiecie ile moze kosztować wymiana termostatu i przeczyszczenie jakiś tam rurek od kamienia? bo u mnie w warsztacie zaśpiewali mi 250zł i teraz nie wiem czy chca mnie naciągnąć ?? doradzcie...

Opublikowano

2 godziny pracy a radochy koszt nieoceniony :kox:

Opublikowano

Za 100zl moge ci wymienic :gwizdanie:

Opublikowano

Termostat ok. 25-30 PLN

Z tym kamieniem, to nie czajnik :gwizdanie:

Opublikowano

Termostat ok. 25-30 PLN

Termostat tylko ori... a taki 25-30 pln nie kosztuje.

Opublikowano

Taa, nie chce mi sie szukać nazwy, ale Wehler i jeszcze jakiś nie ustępują ori. Tylko cena nie ta :)

Opublikowano

Ja zawsze kupuje wahlera za jakieś 30-50zł w zależnosci jaki posiadam samochó i nidy problemu nie miałem. Obecnie przez pomyłke gość zapakował mi werneta i przejechałem juz vectrą 55kkm i temperaturka optymalna. Nie wiem co Wam z tym ori ciągle??? O co by sie nie zapytal to każą do aso biec bo na takiej częci to nie mozna oszczędzać bez większego znaczenia czy to łożysko koła czy wycieraczki.

Opublikowano

Wahler jest spoko. U mnie dziala bez problemu juz od roku. Koszt okolo 50zl zalezy gdzie kupisz. Nowy w ASO to koszt chyba ok 120zl ale nie jestem pewny

Opublikowano

20 minut pracy tylko zeby auto bylo zimne - i zrobie to za darmo

[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 08:26_________________________________________________aha i nie oszczedzaj kup w aso ori bo mialem wahlera i sie zj**... po 2 miechach

Opublikowano

u siebie zalozylem termostat GATES..sie zdziwilem ze ta firma robi termo..kosztuje prawie stowe ale jest najlepszy jaki moze byc,,wymiana 40zl u mojego mecha

Opublikowano

to drogiego masz machera po 20 zł kolesie biorą w czestochowie

Opublikowano

. Nie wiem co Wam z tym ori ciągle???

No bo ori termostat przebije jakieś tanie zamienniki :wink4:

Nie raz ktoś zakładał guano z czajna a potem były problemy,jak dla mnie oszczędzać 40zł i potem kupować drugi to filozofia z d*p...

Warto byłoby przyjrzeć się płynowi w układzie czy nie nadaje się do wymiany :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a mi mechanior powiedział ze to koszt 250 zł wymiany z czyszczeniem tam czegoś:) to chyba chce mnie naciągnąć

Opublikowano

Termostat wahlera około 50zł robota szybka i prosta zwłaszcza w 1.6 u nas mechanicy biorą około 40zł

Opublikowano

a mi mechanior powiedział ze to koszt 250 zł wymiany z czyszczeniem tam czegoś:) to chyba chce mnie naciągnąć

Na pewno :thumbdown:

Opublikowano

jest gdzieś jakiś opis jak wymienić termostat ? Co jest potrzebne itd ?

Opublikowano

Termostat, miska/wiadro, klucze i kanal :tongue4:

Opublikowano

Jest kolego w warsztacie kiedyś widziałem, właśnie też się tym interesuję. Zaraz podeślę jak znaje.[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:32_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t45532.0.html;highlight=termostat

a drugi temat tylko strasznie namieszane jest tam[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:34_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t4521.0.html;highlight=termostat

[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:35_________________________________________________Czy to jest ori??

http://www.allegro.pl/item720682479_termostat_87c_nowy_vw_audi_skoda_seat_044_121_113.html

Opublikowano

. Nie wiem co Wam z tym ori ciągle???

No bo ori termostat przebije jakieś tanie zamienniki :wink4:

Nie raz ktoś zakładał guano z czajna a potem były problemy,jak dla mnie oszczędzać 40zł i potem kupować drugi to filozofia z d*p...

Warto byłoby przyjrzeć się płynowi w układzie czy nie nadaje się do wymiany :wink4:

Widać, że nie miałeś nigdy w rekach termostatu wahlera. Produkowany jest w germany i to produkt bardzo wysokiej klasy. Nie zdziwił bym sie jakby dla VW audi właśnie oni produkowali termostaty tylko ze znaczkiem

Opublikowano

Jest kolego w warsztacie kiedyś widziałem, właśnie też się tym interesuję. Zaraz podeślę jak znaje.[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:32_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t45532.0.html;highlight=termostat

a drugi temat tylko strasznie namieszane jest tam[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:34_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t4521.0.html;highlight=termostat

[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2009, 14:35_________________________________________________Czy to jest ori??

http://www.allegro.pl/item720682479_termostat_87c_nowy_vw_audi_skoda_seat_044_121_113.html

wedlug numeru jest oryginalny. niech wysle zdjecia czy numer jest na termostacie i znaczek jakis (audi, vw, seat).

sprawdzalem i taki sam w aso 118zl