Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFB] Nie działa zapalniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Problem jak w temacie. Nie działa mi gniazdo zapalniczki, tzn jak podłaczam np ładowarke do komórki to nie ładuje. Co mam poradzić? Jakies bezpieczniki czy jak? Ktoś mógłby coś doradzić.

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Witam wszystkich. Problem jak w temacie. Nie działa mi gniazdo zapalniczki, tzn jak podłaczam np ładowarke do komórki to nie ładuje. Co mam poradzić? Jakies bezpieczniki czy jak? Ktoś mógłby coś doradzić.

Z góry dzięki za pomoc

chyba najprościej sprawdzic bezpiecznik :cool1:

nr 33 15A

Opublikowano

A który to bezpiecznik? Za bardzo nie znam sie na tym to mogłby ktoś pokazać gdzie on jest [br]Dopisany: 03 Wrzesień 2009, 13:26_________________________________________________w sensie miałbo być gdzie go szukać

Opublikowano

bezpieczniki masz po lewej stronie jak otworzysz drzwi, za tym plastikiem obok wylotu powietrza od ogrzewania, podwazasz go delikatnie i tam masz wszystkie bezpieczniki ;)

Opublikowano

ja Mam trochę inny problem związany z zapalniczką... chodzi o to gdy podłaczam np gps wszstko ok ładuje,ale gdy chce np rozgrzać zapalniczke (ten żarnik, ) to owszem grzeje się ale jest tlko Ciepły, nie można odpalić Papieroska, co jest powodem? bo jest to irytujące...

Opublikowano

Na bank bezpieczniki :gwizdanie:

Opublikowano

ja Mam trochę inny problem związany z zapalniczką... chodzi o to gdy podłaczam np gps wszstko ok ładuje,ale gdy chce np rozgrzać zapalniczke (ten żarnik, ) to owszem grzeje się ale jest tlko Ciepły, nie można odpalić Papieroska, co jest powodem? bo jest to irytujące...

Odegnij do wewnątrz 2 blaszki bimetalowe w gnieździe zapalniczki (te na bokach gniazda) aby bardziej przytrzymywały wkład zapalniczki co pozwoli mu się dłużej zagrzać zanim blaszki wypuszczą zapalniczkę do góry. Użyj do tego jakiegoś plastikowego szpikulca bo śrubokręt zwarcie zrobi.
Opublikowano

tylko te blaszki to nie za mocno bo zapalniczkę nie wyskoczy dalej będzie grzała i wtedy będziesz miał problem.

powodzenia[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2009, 16:18_________________________________________________daj znać jak Ci poszło.

Opublikowano

Ja mam troszke ciekawszy problem z zapalniczka prad niby wszedzie dochodzi , w kabelkach jest dochodzi do gniazda a w gniazdzie go niema i zapalniczka nie grzeje :wallbash:

Opublikowano

Użyj do tego jakiegoś plastikowego szpikulca bo śrubokręt zwarcie zrobi.

a co zrobić jak nie chcącao dotknąłem śrubokrętem? ':-) bezpiecznik?

Opublikowano

Użyj do tego jakiegoś plastikowego szpikulca bo śrubokręt zwarcie zrobi.

a co zrobić jak nie chcącao dotknąłem śrubokrętem? ':-) bezpiecznik?

tak.
Opublikowano

sluchaj a co jak nie mam w skrzynce bezpiecznika 33? włożyć nowy w miejsce gdzie się powinien znajdować? albo mam i nie dojrzałem go:)