ale_wino Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 Witam. Mam problem z zainstalowaniem karty SD w moim Audi. Kiedy wkładam kartę (2GB Kingston SD) do obojętnie którego slotu wyskakuje napis "CORRUPTED DATA". Co zrobić, aby dane na karcie były odczytane poprawnie? Dodam, że druga, podobna karta działa poprawnie a format muzyki na obu jest identyczny czyli MP3. Proszę o pomoc.
malik Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 Witam. Mam problem z zainstalowaniem karty SD w moim Audi. Kiedy wkładam kartę (2GB Kingston SD) do obojętnie którego slotu wyskakuje napis "CORRUPTED DATA". Co zrobić, aby dane na karcie były odczytane poprawnie? Dodam, że druga, podobna karta działa poprawnie a format muzyki na obu jest identyczny czyli MP3. Proszę o pomoc. Przeformatuj na PC, czasami pomaga. Mam nadzieje też, że nie używasz karty standardu SDHC bo takich RNS-E nie trawi.
ale_wino Opublikowano 5 Września 2009 Autor Opublikowano 5 Września 2009 Sformatowałem zanim zdążyłeś to podpowiedzieć i karta rzeczywiście zadziałała z tym, że... przestała działać druga właśnie przez ten sam błąd. Sformatowałem ją i tak samo nie działa. Czy może mieć na to wpływ to, że obie są tak samo nazwane?
jacek Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam,mam karte 8 gb sd,i nie czyta tego,jaki jest powod? jakie karty wogule czyta RSN-E 2006. Pozdrawiam wszystkich
akjam Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam,mam karte 8 gb sd,i nie czyta tego,jaki jest powod? jakie karty wogule czyta RSN-E 2006. Pozdrawiam wszystkich U mnie 4 GB nie ruszyły ale jest chyba tylko jedna firma, której karty 4GB ruszą - ktoś o tym już kiedyś mówił - chybasiemian? Podejrzewam, że masz jakieś nowe karty i jak już wyżej jest powiedziane SDHC na bank nie ruszy.
ykk Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam,mam karte 8 gb sd,i nie czyta tego,jaki jest powod? jakie karty wogule czyta RSN-E 2006. Pozdrawiam wszystkich U mnie 4 GB nie ruszyły ale jest chyba tylko jedna firma, której karty 4GB ruszą - ktoś o tym już kiedyś mówił - chybasiemian? Podejrzewam, że masz jakieś nowe karty i jak już wyżej jest powiedziane SDHC na bank nie ruszy. Transcend
akjam Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Transcend No właśnie. Teraz mi się przypomniało jak ykk podpowiedział. :gwizdanie:
airbob Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja się tak kiedyś gimnastykowałem z kartą sandiska, też wyświetlało że dane uszkodzone. Okazało się że wystarczy jeden plik uszkodzony. W moim przypadku to było jedno zdjęcie uszkodzone podczas szybkiego wyciągania karty z kompa podczas przeglądania zdjęć. RNS-E nie mogąc odczytać tego pliku podczas skanowania karty staje na nim i wyświetla ten komunikat "dane uszkodzone". Po usunięciu tego pliku wszystko ruszyło i przeczytał kartę umożliwiając dostęp do plików muzycznych. Swoją drogą szkoda że nie można robić jakiejś edycji karty z poziomu RNS-E np usuwać pliki czy katalogi, nie wspominając o kopiowaniu z karty na kartę
atemlos Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Dorzucę się tylko przy okazji tematu, dobre są też 4Gb Pretec dostępne na allegro. A teraz pytanie, ile katalogów można utworzyć na jednej karcie SD? Słyszałem że jest to ograniczona liczba.
Rekomendowane odpowiedzi