chmielu Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Witam jakiś czas temu przestało mi działać wewnętrzne światło. Wcześniej po otwarciu samochodu zaczynało się jażyć tak samo po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka oraz przy otwarciu drzwi. Teraz nic. Po przełączeniu na jedynkę swiatła się świecą po otwarciu drzwi zapala się światło w nogach oraz czerwona obrysówka na drzwiach ale nie światło wewnętrzne. Raz słyszałem że "strzela" przekaźnik pod kierownicą i światło sie zapaliło ale zaraz przestał "strzelać" i światło zgasło. Nie wiem który to przekaźnik nie wiem czy wogóle któryś za to odpowiada. Proszę o jakieś wskazówki bardziej doświadczonych kolegów.
gzrybol Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 kolego po lewej stronie jest taki czarny plastik na którym kładziesz lewą noge pod tym plastikiem idą kable tam jest kostka w której min idą przewody od oświetlenia, oraz przewód od tylnego spryskiwacza i tam tez jest on łączony często lubi sie obluzowac a wówczas na te kabelki leci płyn od tylnego spryskiwacza ja tak miałem i też i nie świeciło światełko tak jak u ciebie jak przełączyłeś ręcznie to było ok, zobacz czy tam masz wszytko ok. jezeli tak to nie mam więcej pomysłów.
chmielu Opublikowano 2 Października 2009 Autor Opublikowano 2 Października 2009 nowy przekaźnik - aso 87zł Tylko jaki jest jego numer ???[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 15:18_________________________________________________No więc tak jak kolega gzrybol mówił pod plastikiem są kostki zamontowane na uchwycie w rzędach po 3 sztuki w dolnym rzędzie środkowa kostka jest szara i to właśnie ona odpowiada za światło wewnętrzne. U mnie upaliła się jedna nóżka, założyłem nową i działa. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi