mały86 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Witam. Podczas porannego odpalenia po zimnej nocy silnik delikatnie faluje w zakresie 900 - 1000 obrotów przez parę sekund i ustaje jest tak do następnego poranka i występuje to tyko jak jest zimniej niż około 10 stopni Celsjusza. Jest to normalne czy zaczyna sie coś dziać z silnikiem???
jacekk audi Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Nie przejmuj się, to normalne. Mam A4 z takim silnikiem od 2 lat i zawsze tak było. Autko śmiga jak ta lala. Przez ten czas zrobiłem około 50 tyś. km. Kumpel ma A6 z takim samym silnikiem i u niego jest identycznie. pozdrówka.
mały86 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Opublikowano 6 Września 2009 Wielkie dzięki za odpowiedz to właśnie chciałem usłyszeć pozdrawiam.
rookie Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 A wałki rozrządu oglądałeś kolego? Książka serwisowa Audi zaleca inspekcję co 60 tys. km przy tym silniku. pozdrawiam
mały86 Opublikowano 7 Września 2009 Autor Opublikowano 7 Września 2009 Oglądałem po lewej stronie (wymieniałem uszczelkę pokrywy zaworów)wyglondały bardzo ładnie a co do prawej strony to tylko tyle co przez wlew oleju widać(niewiele) i tez niewytarte są.
jacekk audi Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Jeszcze raz piszę nie przejmuj się. Ja mimo wymiany całej hydrauliki przy okazji wymiany rozrządu (nówki oryginały wałki, dźwigienki, popychacze, podkładki ....) około 10 tyś. km temu mam też przy temperaturze poniżej 8 stopni C. ok. 5 sekund wahania obrotów pomiędzy 900 - 1000. To normalny objaw, bo to dosyć niska temperatura dla prawidłowego spalania mieszanki w komorze. Przy naszych silnikach świece żarowe zaczynają grzać dopiero od 5 stopni C. na dworze. W momencie kiedy świece podgrzewają komorę spalania delikatne falowaniu już nie występuje. Pozdrówka.
rookie Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 A spróbuj podwójnie podgrzać świece rano. Pozdrawiam Audi maniaków Bądźcie wierni marce bo jak zmienicie na Forda to..
Rekomendowane odpowiedzi