eMDe666 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam, mam taki zestaw: RNS-E, do tego przejsciowka wyjscia na czincze, kable Dietz 23089, drzwi wygluszone matami Soudal, pierscienie mdf powe, glosniki z przodu Focal 165 A1, w bagazniku skrzynia zamknieta z glosnikiem μ-Dimension Jr. 1004 v.2. Napedza to wzmacniacz μ-Dimension JR 4.300 (przod normalnie, sub zmostkowany). Dodatkowo na kable sygnalowe zalozony jest filtr. Pomimo prob regulacji i ustawien, jakosc dzwieku wydaje mi sie byc slaba jak na taki zestaw. Co mozna zrobic? Jak poprawic dzwiek? Uwazam, ze za taka slaba jakosc moze byc jest sama RNS-E, jej wyjscia sygnalowe i brak wyjscia na sub. Co sadzicie? Jak mozna takie cos poprawic?
Watson Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Czym jest dla Ciebie "slaba jakosc" ? Czego Ci brakuje w brzmeiniu Twojego zestawu ?
eMDe666 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 Brakuje mi czystego dolu, gora jest ok, szczegolowa i tworzy ladna przestrzen. Dol jest taki dudniacy, mulacy. Jak daje glosniej suba to tylko zwieksza sie dudnienie. Wydaje mi sie ze etz nie schodzi zbyt nisko.Brakuje mi equalizera w rns-e, bo mam wrazenie ze srednie tony zagluszaja calosc dosc skutecznie i przez to brzmi to jak radio z targu. Oczywiscie sprawdzam to na CD a nie na mp3. Podepne inne zrodlo sygnalu pod wzmacniacz i ciekawe jak bedzie to gralo. Dam znac jak wrazenia.
eMDe666 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 A mial moze ktos do czynienia z czyms takim: http://allegro.pl/item719501230_soundstream_mpq_5xo_4_pasmowy_korektor.html ?
Watson Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Brakuje mi czystego dolu, gora jest ok, szczegolowa i tworzy ladna przestrzen. Dol jest taki dudniacy, mulacy. Jak daje glosniej suba to tylko zwieksza sie dudnienie. Wydaje mi sie ze etz nie schodzi zbyt nisko.Brakuje mi equalizera w rns-e, bo mam wrazenie ze srednie tony zagluszaja calosc dosc skutecznie i przez to brzmi to jak radio z targu. Oczywiscie sprawdzam to na CD a nie na mp3. Podepne inne zrodlo sygnalu pod wzmacniacz i ciekawe jak bedzie to gralo. Dam znac jak wrazenia. Świadomie lub nie opisałeś wady i zalety wzmacniacza z serii junior. Oczywiście na efekt końcowy ma wpływ jeszcze mnóstwo innych rzeczy ale to tak pokrótce. Equalizer to tylko maskowanie mankamentow systemu a tak naprawde to kolejny element, ktory wprowadza nieznane nam zmienne do sygnalu audio. Wydaje mi sie ze lepiej zapobiegac niz leczyc.
eMDe666 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 No wiec zakupilem takie cos: http://www.ground-zero-audio.com/english/15_equalizer.htm Jestem mega zadowolony, to jest to o co mi chodzilo Godzinka regulacji i rogal na twarzy przy kazdym kawalku hehe. Pzdr ;]
Rekomendowane odpowiedzi