Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Jaki akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kompletnie sie na tym nie znam. Podpowie mi ktoś jaki powinienem dopasować akumulator do mojego Audi A4 TDI 2.0 z 2005 roku bo mam już lichutki, nawet ostatnimi czasy zdarzyło mi się go już ładować :/ po jednej nocce _

Bardzo prosze o pomoc.

86087468.jpg

Pozdrawiam,

Kuba.

Opublikowano

Podejrzewam, że masz jeszcze ori, więc sprawdź oznaczenia i koniecznie wymiary i do sklepu.

Ewentualnie możesz sprawdzić po kodach wyposażenia, jak wyszedł z fabryki - kody wyposażenia są na nalepce w książce serwisowej lub wnęce koła zapasowego (chyba w B7 też tak być powinno?)

Link do dekodera kodów jest gdzieś na forum.

Opublikowano

Tutaj znajduje się wykaz akumulatorów Boscha dla twojego 2.0TDI BLB:

http://www.akumulatorybosch.pl/numeracja_parametry.asp?rodzaj=wyniki&mod=2&idsamochodu=117327

Tutaj jeśli wolisz poszukać akumulatora dla innego auta:

http://www.akumulatorybosch.pl/wyszukiwarka.asp

W swoim aucie (też 2.0TDI) posiadam Boscha S5 77Ah, 780A prądu rozruchowego i jest bardzo dobry :good:

Opublikowano

Ja po kodach mam BAT Battery 380 A (72 Ah)

Czy jak wloze wiekszy to cos sie stanie ?

Ostatniej zimy chodzil idealnie ( jest jeszcze oryginalny ale po 170 przebiegu niedlugo padnie chyba) ale wole wiedziec wczesniej i jeszcze 1 czy po odlaczeniu baterii i podlaczeniu nowej nic nie trzeba bedzie ustawiac w kompie?

Ostatnio sprawdzalem i mial napiecie rano 12,25 V czy to oznacza zuzycie?

Czy radio w b7 ma kod? ja nic w papierach nie znalazlem :(

Opublikowano

Odkopię trochę temat, bo mam ten sam problem (aku ma 11,72), czy wyszły może jakieś lepsiejsze aku, czy ten bosch podany przez adamq jest debest, a może coś z Warty, centry?

Jak jest z tym podłączeniem aku o wyższym amperażu i czy trzeba coś potem VAG-ować?

Właśnie szukam aku na allegro i zastanawiam się czemu nie ma aku 72Ah i 380A(ori), są tylko owszem 72Ah, ale mają po 520-700A, czy to nie przeszkadza?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...