netox Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Witam Panowie i prosze o pomoc. Napisze szybko i tresciwie. Mam a4 od zeszłej zimy wtedy auto paliło na dotyk super sprawa. Pózniej odczułem ze coraz ciężej, coraz dłużej kręci przy odpalaniu. Czasami nawet jak odpalał lekko pojawiał się 3 krotny dźwięk (sygnał) bib bib bib Więc myśle akumlator juz troche ma czas wymienić zaczął słabnąć to podładowałem nic to jednak nie dało kręcił bardzo ciężko aż w końcu nie odpalił. Kupiłem nowiutki akumlator 80 Ah. Zmierzyli mówią auto prądu nie bierze bedzie ok. Zadowolony podjechałem gdzieś zostawiłem auto na 3 godziny odpalam... głucho. Kontrolki się świecą ale rozrusznik ani słowa. No to na popych go ... nic. Zdenerwowany wsiadłem przekręcam kluczyk pach chodzi i nawet długo nie kręcił. Zapalił na dotyk. Czy to aby napewno rozrusznik? Czy gdzieś indziej szukać przyczyny? Co oznaczają te 3 dźwięki przy odpalaniu (pojawiają się dość żadko ale nieraz się pojawiają) proszę o szybką pomoc auto potrzebne do pracy.
elmichalkw Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Podłączam się do tematu. Od siebie moge dodać tylko tyle że ten sygnał czasami nie pojawia się tylko po odpaleniu lecz czasami nawet podczas jazdy. Co to oznacza?
Doman13 Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 sterownik silnika ma błędy (3 razy bip) trzeba to zdiagnozować najlepiej jedź na spota a tam się wszystkiego dowiesz a pewnie będzie ktoś kto zvaguje auto. DIESLA NIGDY NIE ODPALAMY NA POPYCH - można autku zaszkodzić.
mlodyy Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 sterownik silnika ma błędy (3 razy bip) trzeba to zdiagnozowaćnajlepiej jedź na spota a tam się wszystkiego dowiesz a pewnie będzie ktoś kto zvaguje auto. DIESLA NIGDY NIE ODPALAMY NA POPYCH - można autku zaszkodzić Doman13 ma racje vag do reki i bedzie jasne o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi