piter220v Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 a ja wdychalem spaliny z macka auta caly czas trzymajac mu sie na d*pie i odpisywalem na smsy takze cie macku nie wyprzedzilem .. poprawie sie nastepnym razem .. a na paste to normalnie przepis tajny hyhy .. trza sprobowac z wlasnymi proporcjami
mk4 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 a ja wdychalem spaliny z macka auta caly czas trzymajac mu sie na pupie i odpisywalem na smsy takze cie macku nie wyprzedzilem .. poprawie sie nastepnym razem .. a na paste to normalnie przepis tajny hyhy .. trza sprobowac z wlasnymi proporcjami ale jakoś Ci uciekłem o jedno autko ... poza tym mój parch ma mniej koników .... ale co tam... przecież nie ma rywalizacji :D
wojtekce Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 a ja wdychalem spaliny z macka auta caly czas trzymajac mu sie na pupie i odpisywalem na smsy takze cie macku nie wyprzedzilem .. poprawie sie nastepnym razem .. a na paste to normalnie przepis tajny hyhy .. trza sprobowac z wlasnymi proporcjami jest przepis wrzucony
Wihajster Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :>
mk4 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :> sie dzieje .... a jak zdrowie? już wyleczony?
bakuś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Hej, hej! Dzisiaj podpiąłem vaga i wywaliło mi taki błąd: Control Module Part Number: 8D0 907 558 E Component and/or Version: 1.8L R4/193 MOTR HS D02 Software Coding: 04001 Work Shop Code: WSC 06435 1 Fault Found: 00575 - Intake Manifold Pressure 11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent Na forum doczytałem, że dotyczy to N75. Teraz pytania - trzeba od razu wymieniać, czy można coś z nim zrobić? Przeczyścić itp... No i czy dużo złego mogło się stać jeśli jeździłem tak przez kilka dni i butowałem sprzęta? Bo jeśli dobrze kminie to zaworek ten zapobiega przeładowywaniu suszarki... :/
Wihajster Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :> sie dzieje .... a jak zdrowie? już wyleczony? niestety nie ;( wciąż problemy z gardłem ale od wczoraj rzuciłem lekarstwa i lecze sie domowymi sposobami
damian25 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :> sie dzieje .... a jak zdrowie? już wyleczony? niestety nie ;( wciąż problemy z gardłem ale od wczoraj rzuciłem lekarstwa i lecze sie domowymi sposobami Nie pytam jakie to sa sposoby :gwizdanie:
Wihajster Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :> sie dzieje .... a jak zdrowie? już wyleczony? niestety nie ;( wciąż problemy z gardłem ale od wczoraj rzuciłem lekarstwa i lecze sie domowymi sposobami Nie pytam jakie to sa sposoby :gwizdanie: nie jest tak zle...wszystko smakuje
proton2 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Kuruj się Piotrek kuruj, bo taka niedoleczona choroba potrafi dopiec potem. Eyesmon, patrzyłem co ci napisali o logach. Wnioskując dodatkowo z twojej próby z n75, masz do wymiany wężyki podciśnienia, które mają kontakt z N75. Moim zdaniem jak to wszystko wisiał to się doszczelniło i dlatego było dobrze. Kup dobrego węża w jakimś motoryzacyjnym sklepie i wymien.
Baddy Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 dobry wieczór co tam słychać w wielkim świecie :> A co gazet nie czytasz? :polew:
Eyesmon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Proton Czyli co - turbo mialem nie wymieniac tylko wezyki? a tak powaznie - wsadzilem jak sie okazalo turbo z AJM - z koncowka oznaczenia 702R zamaist 702H jak powinno byc w AVG - taka mi dali. reklamowac? czy to nie ma roznicy - bo moze to cos psuje? z wezykami tez posprawdzam - jutro sie pojawiam w gliwicach na spocie to ich od Was pozdrowie
bakuś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie/a czy szukać odpowiedzi gdzie indziej?
Wihajster Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Proton Czyli co - turbo mialem nie wymieniac tylko wezyki? a tak powaznie - wsadzilem jak sie okazalo turbo z AJM - z koncowka oznaczenia 702R zamaist 702H jak powinno byc w AVG - taka mi dali. reklamowac? czy to nie ma roznicy - bo moze to cos psuje? z wezykami tez posprawdzam - jutro sie pojawiam w gliwicach na spocie to ich od Was pozdrowie bez różnicy
wojtekce Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie/a czy szukać odpowiedzi gdzie indziej? na początek posprawdzaj podciśnienia i kostki elektryczne
proton2 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 W ten piękny poranek Proton Czyli co - turbo mialem nie wymieniac tylko wezyki? a tak powaznie - wsadzilem jak sie okazalo turbo z AJM - z koncowka oznaczenia 702R zamaist 702H jak powinno byc w AVG - taka mi dali. reklamowac? czy to nie ma roznicy - bo moze to cos psuje? z wezykami tez posprawdzam - jutro sie pojawiam w gliwicach na spocie to ich od Was pozdrowie Turbinę masz dobrą. Skoro w tych warunkach po podmianie N75 było dobrze to problemu trzeba szukać w tym co jest do niego podłączone, czyli przewody elektryczne (przeczyść styki, sprawdź czy którys z przewodów nie jest uszkodzony), albo przewody podciśnienia - wymień wężyki jak już Ci pisałem. Hej, hej! Dzisiaj podpiąłem vaga i wywaliło mi taki błąd: Control Module Part Number: 8D0 907 558 E Component and/or Version: 1.8L R4/193 MOTR HS D02 Software Coding: 04001 Work Shop Code: WSC 06435 1 Fault Found: 00575 - Intake Manifold Pressure 11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent Na forum doczytałem, że dotyczy to N75. Teraz pytania - trzeba od razu wymieniać, czy można coś z nim zrobić? Przeczyścić itp... No i czy dużo złego mogło się stać jeśli jeździłem tak przez kilka dni i butowałem sprzęta? Bo jeśli dobrze kminie to zaworek ten zapobiega przeładowywaniu suszarki... :/ Masz niedoładowanie. To może być jakiś stary błąd, którego ktoś wcześniej nie wykasował. Jeśli auto jeździ dobrze i po wykasowaniu błąd się juz nie pojawia, to ja bym nic nie ruszał. Jeśli jednak błąd się pojawia dalej, no to do sprawdzenia N75, jego podłączenie elektryczne i wężyki podciśnieniowe. Ewentualnie gruszka od turbo może być nieszczelna, ale wtedy raczej byłoby przeładowanie, a nie niedoładowanie, ale tu nie mam pewności.
bakuś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Rozumiem. Dzięki za odpowiedzi. Ostatnio wyciągałem puszkę filtra powietrza i może coś ruszyłem. Wykasowałem błąd i zobaczymy czy pojawi się jeszcze. Auto jeździ raczej normalnie.
wojtekce Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 http://fishki.net/comment.php?id=55589
Rekomendowane odpowiedzi