Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Glosniki w tylne drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam radio Sony Xplode, 4x50W i glosniczki tylko w przednich drzwiach. Tzn najprawdopodobniej jakies seryjne, sredniotonowe no i gwizdki.

Chcialbym wstawic cos w tylne drzwi. Czy ktos moze cos polecic? Jakie glosniczki idealnie beda tam pasowaly? W miare za rozsadna cene, no ale cus dobrego.

P.S. Lubie BAS!

Opublikowano

Żadne głośniki w tylne drzwi.Po co one tam ?? Lepiej zainwestować w przód i zrobić dobrą scene i jak lubisz bass to do bagażnika subwoofer i piecyk i jest cool. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Co to znaczy zrobic scene?

Subwoofer i wzmacniacz to mnie drogawo wyniesie. Chcialbym poprawic naglosnienie tanim kosztem. Poza tym nie chce zasmiecac bagaznika.

Ojciec w passacie tez ma tylko 4 lub nawet dwa glosniczki w drzwiach i basik jest elegancki. Czy to moze byc efekt dobrych glosnikow, czy wygluszenia?

Opublikowano

Zrobić scene to znaczy zamontować dobre głośniki , najlepiej zestawy ze zwrotnicami.Ma to grać jakbyś był na koncercie i słuchał muzyki ze sceny , a nie żeby Ci nawalało z tyłu :) Chyba , że chcesz robić kino w aucie to inna gadka :wink:

Opublikowano
  • Autor
Zrobić scene to znaczy zamontować dobre głośniki , najlepiej zestawy ze zwrotnicami.Ma to grać jakbyś był na koncercie i słuchał muzyki ze sceny , a nie żeby Ci nawalało z tyłu :) Chyba , że chcesz robić kino w aucie to inna gadka :wink:

Ze tez na to nie wpadlem :mrgreen:

No dobra. A zeby zrobic sobie fajna scenke (powiedzmy bez niczego w bagazniku) to ile mniej wiecej trza kasy wydac? Wiem, ze pytania tego typu sa trudne, no ale moze mniej wiecej.

Opublikowano

Może jakieś propozycje takich zestawów możecie zapodać :oops:

Opublikowano

Hugo, ja tam lubie jak mi z tylu gra...dzwiek wydaje sie bardziej przestrzenny

Opublikowano

popieram Murzyna, tez lubie mocne granie w calym aucie. mi wystarczylyby pewnie duze kickbassy w tylna polke (teraz mam jakies nokie) + dobre glosniki ze zwrotnicami na przod + wzmacniacz do tego wszystkiego. potem drugi wzmacniacz do bagaznika + mocny glosnik z duza skrzynia i nie mozesz wytrzymac w aucie bo glowe urywa. na uzywanych komponentach wyszloby pewnie kolo 1000 zl (1500 ze skrzynia i drugim wzmacniaczem).

i w zwiazku z tym mam pytanie - czy moge do swojej delty w ogole podlaczyc wzmacniacz? jesli tak, to czy pociagnie dwa? :) pozdrawiam.

Opublikowano

I ja się podłączę z pytaniem : czy glosniki ze zwrotnicami muszą mieć wzmaka, czy samo radio da radę :?:

Opublikowano

chyba wszyscy sa tu audiofilami :P chorus+adapter kasetki(muza z lapa) + BOSE 6 glosnikow wystarcza az w nadmiarze

Opublikowano
chyba wszyscy sa tu audiofilami :P chorus+adapter kasetki(muza z lapa) + BOSE 6 glosnikow wystarcza az w nadmiarze

Murzyn - a jak z jakością dźwięku przez ten adaptor kasetki z kabelkiem ?

Opublikowano

ja nie widze roznicy miedzy zwykla kaseta a adapterem, adapter moze nawet gra lepiej :)

Opublikowano

piurko2, zalezy jakie radio

alfuta, gra o nibo lepiej!! wogole nie ma porownania-juz na samym mp3, a jak wrzuce CD ojć...tylko trzeba odpowiednio dobrac glosnosc Lapik/radio, bo albo jest niska jakosc albo taki szum jak przy kasecie:)

Opublikowano
I ja się podłączę z pytaniem : czy glosniki ze zwrotnicami muszą mieć wzmaka, czy samo radio da radę :?:

Bez wzmacniacza nie wyciągniesz z głośników tego co najlepsze.Oczywiście będą grały , ale zazwyczaj radio nie jest w stanie takiego zestawu dobrze napędzić.

A co do zestawów to podaj jakiś przedział cenowy to coś wybiore.Jeszcze napisz czy głosniki 13 czy 16,5 :wink:

Opublikowano

Bez wzmacniacza nie wyciągniesz z głośników tego co najlepsze.Oczywiście będą grały , ale zazwyczaj radio nie jest w stanie takiego zestawu dobrze napędzić.

A co do zestawów to podaj jakiś przedział cenowy to coś wybiore.Jeszcze napisz czy głosniki 13 czy 16,5 :wink:

Chcę kupić takie radio : http://allegro.pl/item106768424_pioneer_deh_p55bt_bluetooth_nowe_mp3_vat_gwar_.html

Głośniki raczej takie jak oryginały, nie mam czasu i ochoty na rezanie.

Cena :?: tanio i dobrze :mrgreen: , do 300 pln i żeby grały bez wzmacniacza :wink:

Opublikowano

Chcę kupić takie radio : http://allegro.pl/item106768424_pioneer_deh_p55bt_bluetooth_nowe_mp3_vat_gwar_.html

Głośniki raczej takie jak oryginały, nie mam czasu i ochoty na rezanie.

Cena :?: tanio i dobrze :mrgreen: , do 300 pln i żeby grały bez wzmacniacza :wink:

http://www.allegro.pl/item109120741__hertz_esk_super_zestaw_.html

http://www.allegro.pl/item108994835_nowy_zestaw_separowany_130mm_lanzar_240w_super.html

Tylko pamiętaj o tym , że do wiekszości głośników trzeba kupić ramki albo zrobić je z mdf-u , bo oryginalne głośniki mają 3 mocowania , a większość głośników które sa w sklepach mają 4 mocowania :wink:

Opublikowano
Tylko pamiętaj o tym , że do wiekszości głośników trzeba kupić ramki albo zrobić je z mdf-u , bo oryginalne głośniki mają 3 mocowania , a większość głośników które sa w sklepach mają 4 mocowania :wink:

Te zestawy będą grały bez wzmacniacza, czy tak :?: Co to za ramki i gdzie je kupić :roll:

Opublikowano

Te zestawy będą grały bez wzmacniacza, czy tak :?: Co to za ramki i gdzie je kupić :roll:

Tak będą grały bez wzmacniacza.Wystarczy podłączyć pod radyjko.A co do ramek to takie :arrow: http://www.allegro.pl/item109499993_audi_ramka_glosnikowa_audi_a4_dar_20401_.html

Opublikowano

a moja delta tez uciagnie jakies porzadke trzynastki ze zwrotnicami + polka tylna?? czy moze lepiej zainwestowac we wzmacniacz?

Opublikowano
a moja delta tez uciagnie jakies porzadke trzynastki ze zwrotnicami + polka tylna?? czy moze lepiej zainwestowac we wzmacniacz?

Proponuje zainwestować w piecyk.Będzie zdecydowanie lepiej :wink: