Jarekt87 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Witam. Ostatnio mam problem z falowaniem obrotów.ale to już pisałem w innym poście.Tylko ciekawi mnie jedno.dzisiaj dzwoniłem do znajomego który ma sklep motoryzacyjny i pytałem o silniczek krokowy do moje A4 a on po długich poszukiwaniach powiedział ze w tym silniku nie ma czegoś takiego zgłupiałem.A jak bylem któregoś razu w innym sklepie to facet powiedzial ze trzeba numery silniczka krokowego spisać i zamówi koszt ok. 250zl.Kto rozwiąże tą zagadkę?????
rafal1985 Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Niema silniczka krokowego, jest przepustnica. I to przeważnie ona powoduje problem z falującymi obrotami. Niema sensu jej wymieniać. Najlepiej będzie ją wyciągnąć i przeczyścić włożyć z powrotem i zaadoptować. Też miałem z tym problem ale po wyczyszczeniu wróciło wszyściutko do normy. Pozdrawiam
duluki Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 tak jak piszę kolega wyczyść przepustnicę i zrób adaptację na pewno pomże
PARAF Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Można coś jaśniej o tej adaptacji przepustnicy... tzn. VAG i ogień ?
ilo Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Tam na górze masz kolego FAQ forum "Silniki Pb" lub szukajke, jest wszystko opisane
Rekomendowane odpowiedzi