zimnyx Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Witam! Jestem całkowitym ignorantem jeśli chodzi o auta, od dwóch miesięcy jeżdżę A4 - moim pierwszym autem i brak mi jeszcze wyczucia co do serwisów: wiem, że jakość kosztuje, ale po przeczytaniu sporej liczby postów z tego działu dalej nie wiem gdzie się serwisować w Krakowie. Przed chwilą rozmawiałem z panią z autospecial.pl i zapytałem o koszt wymiany rozrządu: - 2000 PLN brutto (części + robota) + gwar. 2 lata, natomiast wymiana oleju + filtrów + "sprawdzenie pod katem nieszczelności", 1700 PLN, ale chyba się przesłyszałem? (Jak pytałem 2 miesiące temu pani odpowiedziała 1200). Czy uważacie, że warto tam jechać? Jestem gotowy zapłacić za ASO pod warunkiem, że jest za co. I jeszcze jedno, nie do końca w temacie: czy jazda do serwisu musi się kończyć przekazaniem informacji o "tajnych" zabezpieczeniach w aucie? Pozdrawiam!
sołtys85 Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Ja z samochodem z tego rocznika w ASO bym sie nawet nie pokazywał. Ceny maja zabójcze nie wiedzieć za co żądają takiej sumy. Napisz na krakowskim forum gdzie polecaja sprawdzonego mechanika kup części u klubowicza TOM77 i jedz do gościa, który zna sie na rzeczy a zaoszczędzisz ogrom pieniędzy. Rozrząd w Twoim samochdozie powinien zamknąć sie w granicach 1tyś zł z robotą (rozrząd z pompą wodną). Wymiana oleju to kwestia zakupu oleju ja za olej Mobil 1 0w40 płaciłem 126zł + filtr oleju 23+ filtr powietrza 30+filtr kabinowy 30zł Nie daj sie naciągnąć.
Destiny007 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Kolega sołtys zapomniał o filtrze paliwa 75 zł bo to Polska jest a nie niemcownia
Rekomendowane odpowiedzi