Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Falujace obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co to jest kolo filtra powietrza wchodzą do tego 3 wężyki i kostka na 2 bolce. Jak zapale auto strasznie coś w tym cyka.

Przepływomierz

taa złota kaczka

to auto nie ma przepływki

Fopa. Przed chwilą pisałem w jakimś innym temacie, gdzie problem dotyczył 1.8.

Kropka.

[A tam w ogóle, to przepływomierz nie jest może zintegrowany z rozdzielaczem tak jak w 80`tce 2,6? ]

Opublikowano
  • Autor

ale ja miałem 80tke 2.0 na wtrysku mechanicznym i o takiej napisałem. Zrobiłem 30 km. Jutro czyszczenie silniczka krokowego.

Opublikowano

ale ja miałem 80tke 2.0 na wtrysku mechanicznym i o takiej napisałem.

Nie twierdze, że takiej nie miałeś. Napisalem tylko, apropo twierdzenia, że nie ma w tym silniku Przepływomierza.. Bo w 80`tce ABC 2,6 tez niby nie ma.. A jednak jest tak jak napisałem wyżej.

Dobra. Whatever

Opublikowano
  • Autor

dokładnie. Mało ważne w powiesz mi gdzie jest silniczek krokowy ??

Opublikowano

po lewej stronie jak stoisz przodem do silnika.

praktycznie od razu za przepustnicą, przymocowany na dwie śrubki inbusowe, takie czarne coś z podpiętym przewodem...

inaczej nie umiem wytłumaczyć :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Panowie wyczysciłem silniczek krokowy :

img0343yz.jpg

teraz pytanie ten grzybek który jest sterowany w silniczku bardzo ciezko pracował w jedną stronę a najlepsze jest to że jak zalałem go benzyną ekstrakcyjną to nie dało się juz tej wody ze środka wytrzepać. gdy go złorzyłem odpaliłem za 5 razem obroty dopiero szalały i skakały. Dodam że włożyłem silniczek z wciścniętym grzybkiem. Wyjąłem go ponownie i wysunąłem grzybek ręcznie, złożyłem, zapaliłem auto i uspokoiło się falowanie lecz 1400 obr trzyma. Zostaje chyba tylko wymiana. Co radzicie ??

Opublikowano

Panowie wyczysciłem silniczek krokowy :

img0343yz.jpg

teraz pytanie ten grzybek który jest sterowany w silniczku bardzo ciezko pracował w jedną stronę a najlepsze jest to że jak zalałem go benzyną ekstrakcyjną to nie dało się juz tej wody ze środka wytrzepać. gdy go złorzyłem odpaliłem za 5 razem obroty dopiero szalały i skakały. Dodam że włożyłem silniczek z wciścniętym grzybkiem. Wyjąłem go ponownie i wysunąłem grzybek ręcznie, złożyłem, zapaliłem auto i uspokoiło się falowanie lecz 1400 obr trzyma. Zostaje chyba tylko wymiana. Co radzicie ??

Co znaczy ciężko pracował w jedna stronę. :mysli:

Absolutnie nie wolno go na siłę wciskać i wyciskać. Grozi to uszkodzeniem korkowca...

to już chyba jasne że pozostaje tylko wymiana...

Opublikowano
  • Autor

wciskając go do środka wchodził łatwo lecz wyciągnąć było ciężko. Jutro odwiedzam szrot. :( [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2009, 22:18_________________________________________________Panowie jaki jest silniczek krokowy po angielsku za żadne skarby znalesc nie mogę

Opublikowano

stepper motor

ewentualnie

stepping motor

weź na wzór do pokazania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

oki byłem na szrotach jest problem z 2.6 a w sklepie to buchłem gościowi śmiechem w twarz 150 funtów. Zostaje albo z polki przesyłka albo ebay. [br]Dopisany: 28 Wrzesień 2009, 18:19

http://cgi.ebay.co.uk/Idle-air-control-valve-Audi-A6-80-10-Coupe-Convertible_W0QQitemZ130217467768QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1e5190df78&_trksid=p3286.c0.m14

panowie to bedzie ok do ABC nie piszą modelów i audi a4 ale a6 i 80tka ma 2.6 ABC a więc to będzie to samo ?? Kupować ??

[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2009, 15:07_________________________________________________Jeżeli falują Ci obroty to Zmień akumulator na próbę . Mój kręcił dostatecznie i obroty falowały, kupiłem nowy włożyłem i koniec z falującymi obrotami. Warto sprawdzić to na pierwszym miejscu zanim dokona się kupić krokowca

Opublikowano

przepustnica wyczyścić i zaadaptować koniecznie juz raz poruszaliśmy ten temat na forum Vag nie pokazywał błędu ani u mnie ani u kolegi z tutejszego forum rozebraliśmy wyczyściliśmy pózniej adaptacja i nie ma falowania obrotów . a jak to nie pomoże to uderzać dopiero w krokowy pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

a jak adaptujesz przepustnice jak mam ją na linkę ?

• 1 rok później...
Opublikowano

czy ktoś wie gdzie siedzi silnik krokowy w ABC? Nie moge go namierzyć. Jak sie do niego dostać? może foto?

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam potrzebuje rady fachowców w mojej adzi 2.6v6 abc mam często taki problem

nie jeździłem dwa tyg moją adzią stała w garażu aku się rozładował przełożyłem inny odpalam i

faluje na obrotach wiem co za przerzyna bo zawoziłem do mechanika ale on zawsze mnie kroi

silniczek który wchodzi do przepustnicy musi być maksymalnie wyciągnięty i wtedy trzeba go włożyć

robię tak ale nie stety nic z tego wie że to to tylko proszę o pomoc jak go ustawić prawidłowo

i dlaczego zawsze po stracie napięcia on sie przestawia i faluje

Liczę na waszą szybką po moc ..