Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wzmocnienie zawieszenia w Audi A4 AVANT - Pytanko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da sie wzmocnić jakoś tylnie zawieszenie w Avancie ? Chodzi mi o to bym mógł spokojnie więcej towaru włozyć a auto żeby az tak nie siadało... Mam 1BE i jak dopakuje książek to siada baardzo nisko. Czy sztywniejsze spręzyny to nie wszystko ? Chodzi o to by rownież było bardziej wytrzymalsze....

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Opublikowano

No tak teraz do szkoły dużo książek trzeba mieć :decayed:

Co to znaczy wytrzymalsze - bo tu rozumiał bym by nie pękały ????

trzeba by prześledzić ETKA i porównać te co masz na aucie z tym co oferują możłiwe że od 2.5TDI są twardsze bo auto cięższe.

Opublikowano
  • Autor

No tak ponad 1000 :)

Mówisz że od 2.5 TDI ? Ale one chyba mają ten sam tonaż czyli do cirka 480kg tymbardziej że masa bardziej na przód jest walnieta przez motor. a ja chciałbym żeby chociaż 700kg zrobić. Ma ktoś jakis pomysł ?

To będzie dopiero REZANIE :decayed:

Opublikowano

Hehe ,kup se gumy z allegro :> ,wkrec po dwie lub trzy na strone i zabezpiecz spinkami zaciskowymi,chyba najtanszy sposob

http://moto.allegro.pl/item743587293_gumy_usztywniajace_najwiekszy_wybor_najtaniej.html

Opublikowano
  • Autor

w sumie racja a jeżeli chodzi o ich trwałość to ja ten ładunek będe wozić 2 miesiące w roku więc po 2 miesiącach bedzie można to zdjąć.. chyba że sobie jaja ze mnie robicie :decayed:

Opublikowano

Ja mam takie zalozone bo jak zalozylem gaz to auto mi siadlo troche,dalem po dwie na strone i jest niezle,a jezdze juz z rok i jeszcze nie popekaly,ja bym tak zrobil na twoim miejscu

Opublikowano

Mój teść ma takie gumy w lanosie :kox: i ładuje do niego tyle towaru że szok autko dzielnie to znosi i nie siada prawie w ogóle :wink4: więc coś te gumy na pewno dają w dodatku nie są drogie więc może warto spróbować :cool1:

Opublikowano
  • Autor

spróbujemy :) wobec tego co proponujecie na przód ? :) są może stalowe wachacze ? :D

Opublikowano

Ja tam konstrukcji inżynierów Audi takimi wynalazkami bym nie poprawiał

Opublikowano
  • Autor

wynalazkami? odnośnie stalowych wachaczy czy tych gum ?

Opublikowano

Spokojnie zakładaj te gumy . Ja miałem w Twingo oraz w Audi 80 Avancie te gumy z tyłu bo obydwa miałem obniżone a chcialem tył delikatnie podnieść i byla rewelacja . Audikiem śmigałem rok i nic sie nie stalo . Tak samo było z Twingo żony :) Mówią że sprężyny mają pękać itp itd ale jakoś nie pękły .

Krzysiek

Opublikowano

wynalazkami? odnośnie stalowych wahaczy czy tych gum ?

to i to

choć te gumy może jak bym wiedział że mam do przewiezienia "nadbagaż" to może bym założył jednorazowo