Gość tomcu Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Witam Mam taki problem ze światłami. Auto kupiłem niedawno więc pewnie tak już było i raczej to nie jest świeża sprawa jedyne co to zmieniłem jedną żarówkę po zakupie bo się spaliła - przed zmianą żarówki tego nie zauważyłem. Chodzi o to że na światłach mijania wyciana mi w widoczności taki trójkąt jak na fotkach od strony kierowcy. Szczególnie jest to widoczne jak jadę z górki albo hamuję to wtedy jest najbliżej. Żarówka jest jedna inna a druga inna tzn. różnych firm ale próbowałem je wymienić stronami i żadnego efektu. Byłem robić badanie techniczne i koleś mi sprawdzał i na tym jego przyrządzie światła wychodzą idealnie według linii świecenia. Co o tym myślicie i co proponujecie zrobić ? Może podjadę na inną diagnostykę ? http://picasaweb.google.pl/tomasz.cuprys/SwiatAMijania?authkey=Gv1sRgCK7JlPmqsJqgaA&feat=directlink
scuzz Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Kolego od strony kierowcy światła są tak ustawiane że świecą zawsze bliżej niż światła od strony pasażera które mają za zadanie oświetlać jak najdalej pobocze dlatego ci wycina taki trójkąt.
Gość tomcu Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Czyli mam rozumieć że jest wszystko ok ? I trzeba się do tego przyzwyczaić. Można też podnieśc chyba troszeczke to światło od kierowcy do góry i będzie mniej wycinać z widoczności.
zbychzz Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 wszystko jest w porządku - światełko kierowcy masz specjalnie niżej żeby kierowników z przeciwka nie oślepiać
grzanek85 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Kolego ten twój trójkąt to po prostu wycięte światło przez soczewkę w normalnych lampach tego nie ma tak uwidocznionego jak w soczewkach
Rekomendowane odpowiedzi