Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Antena Presenter 822B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest ktoś użytkownikiem anteny 822B,jeśli tak to podzielcie się swoją opinia na jej temat:

Opis z alle...

"Antena CB Presenter 822B (odpowiednik anteny Missouri) to uniwersalna antena magnetyczna, pasuje do każdego radia CB, z przewodem o długości ok. 4m zakończonym wtyczką PL-259. Zasięg praktyczny anteny ok 15 km i zależy od ukształtowania terenu. Bardzo prosty montaż wystarczy postawić na dachu samochodu. Antena jest mała ale bardzo dobra, idealna do aut osobowych w których korzystamy z CB Radia okazjonalnie. Antena jest odpowiednikiem anteny Missouri pod względem wykonania i jakości, ale znacznie(!!!) od niej tańsza.

Dane techniczne:

* Częstotliwość: 26-28MHz

* Wzmocnienie: >3dB

* SWR: <1,2:1

* Impedancja: 50ohm

* Moc max: 600W

* Długość anteny: 700mm

* Montaż na magnesie

* Średnica podstawy magnetycznej 120mm

* Długość przewodu ok. 4m

* Przewód zakończony wtykiem PL-259

presenter822b_04.JPG

Opublikowano

kolego to pewnie jak z oryfinalnym sirio ml145 i wszytkimi innymi typu sunker145 czy inne 145 "nie odbiegające jakością" ale niestety sirio jest lepsza od każdej z tych kopii, tu na pewno będzie tak samo... pamiętaj że antena najczęściej jest ważniejsza niż radio :)

Opublikowano

Antenka bez strojenia w zestawie z uniden 520XL w mieście nadawanie/odbieranie ponad 6km.

Jak na terenie otwartym? jeszcze nie wiem, nie miałem okazji sprawdzić.

Generalnie jestem zadowolony. :good:

Jeździłem wcześniej z presidentem missouri i nie widzę różnicy (no może president miał mocniejszy magnes - takie mam wrażenie) więc po co przepłacać. :mysli: