Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Problem z włączaniem 5-ego oraz 3-go biegu, po wymianie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wITAJCIE

ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ O POMOC , POSIADAM AUDI A4 1.9 TDI 90KM , WYMIENIŁEM OSTATNIO CAŁE ZAWISZENIE Z PRZODU I JAKOS PECHOWO 3 DNI POZNIEJ ZACZEŁA SZWANKOWAC SKRZYNIA BIEGÓW ( OBJAWY TO NIE WSKAKUJE WOGOLE 5-TKA I WSTECZNY , I MAŁE PROBLEMY CZASAMI Z 3-JKĄ ) A TAK POZATYM TO WŁANCZAJAC RESZTE BIEÓW JEST WSZYSTKO OK ,,,, NIE WIEM JAKICH RUCHÓW DOKONAC I CZY JEST JAKAŚ MOŻLIWOŚĆ INNA NIZ ZAKUP INNEJ SKRZYNI

[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 18:10_________________________________________________WYGLĄDA TO TAK JAKBY TA PRAWA STRONA BIEGÓW ( 5-TKA I WSTECZNY ) BYŁA JAKAS ZBLOKOWANA

Opublikowano

Zapewne kwestia regulacji ;)

Na przyszłość nie pisz z Caps Lockiem. Na forach jest to uznawane za krzyk, czyli niezbyt kulturalna forma zapytania :gwizdanie:

Opublikowano

na czym miałaby polegać ta regulacja i czy dochodzi tu zakup jakiś części ??? czy zostawie tylko pieniążki za robocizne dla majstra?? / :)

Opublikowano

Z góry dzieki , na pewno teraz poszukaj majstrra ktory zdecyduje sie do tego podejsc , a nie tylko podjac sie wymiany całej poZdrawiam ( chyba ze ktos mysli ze jest inna przyczyna )

Opublikowano

Ja podjechałbym , do warsztatu gdzie robiłeś zawieche i powiedział, że po wymianie , zaczęło sie tak dziać.

Opublikowano

do marcin j:

słuchaj a jest taka mozliwosc ze to własnie przez ta wym. zawieszenia cos sie tam poprzestawiało ( czy ta naprawa mogła jakos zaingerowac w błedy skrzynii biegów) czy tylko tak obarczac ich odpowiedzialnością?? ?

Opublikowano

regulacja zewnetrznego mechanizmu zmianu biegow, lub usuniecie zuzytych elementow, chodzi o ciegna laczace dzwignie ze skrzynia

Opublikowano

dzisiaj , najpozniej jutro mechanik pojawi sie i sprawdzi (oczywiscie bezpłatnie)) )wiec napewno dam znbac co z tego wyszło poZdrawiam[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2009, 16:30_________________________________________________no niestety nie przeszła ta regulacja :( ,dokladnie sprawdzałem z kanału czy nie zostało naruszone nic podczas naprawy zawiechy wiec nie moge się przyczepić domechanika. Dzisiaj bedzie próbował rozkrecić tą skrzynie ( boczną strone i spróbować coś tam naprawić) [br]Dopisany: 29 Wrzesień 2009, 06:54_________________________________________________Mam pytanko ! mecghanik spuścił olej a tu niespodzianka :) wypadły cząstki synchronizatiora :kwasny: czy jest opcja zeby jeszce grzebac i naprawiac ta skrzynie czy lepiej sobie odpuścić??? a czy wogole taki synchronizator jest gdzieś do kupienia ??? a jak tak to za ile??? pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Opublikowano

synchronizator Ci wypadł więc trzeba go (nowego włożyć)

czeka cię remont skrzyni bo te latające części synchonizatora mogły uszkodzić inne elementy.

Trzeba skrzynię rozebrać i wyremontować.