meidzer Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Witam, mam takie "dziwne" objawy w aucie Audi A4 benz 2.0, 2001 rok, a mianowicie po odpaleniu nawet w słoneczny ciepły poranek samochód chodzi mi przez jakąś minutę jakby na ssaniu tj obroty są w granicach 1200 a nieraz 1500. Po jakiejś minucie obroty spadają do ok 900. Czy to normalne zachowanie tych aut? Dodam, że dzieje się tak nie tylko po nocy, ale również gdy postoi dłużej w dzień, tj powiedzmy jakieś 6 - 8 godzin. Rozumiem że po chłodnej nocy tak się dzieje, że chodzi na ssaniu, ale czy powinno się tak dziać po 6godzinnym postoju w upalny dzień? Proszę o Wasze opinie.
gregorypeck Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 to raczej norma, u mnie jet podobnie...
meidzer Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 Czy ktoś jeszcze z właścicieli ALt'ów sie wypowie? Proszę o pomoc.
adeuszA4 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Tak ma. Po odpaleniu obroty są faktycznie nieco wyższe ale to trwa chwilę. W wielu autach jest podobnie. Niema się czym martwić. No chyba, że podczas jazdy gdy się zatrzymasz z włączonym silnikiem obroty wzrastają do tych wielkości o jakich piszesz. Wtedy duże prawdopodobieństwo zasysania lewego powietrza i należy sprawdzić stan odmy i odpowietrzacza układu. Pozdrawiam.
jacek0311 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 U mnie też tak jest 1200 a później 900 także nie ma sie czym martwić. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi