Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problemy po dziurze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ok 2 miesiące temu jechalem ok 150km na godzinę i wpadłem przednim lewym kołem w piękną Polską dziurę.

Opona 235/40r18. Bolało - koło cofnięte do nadkola.

Wymieniłem :

wahacz górny, dolny, pękniętą podstawkę pod poduszkę skrzyni, gumę i sprężyny od klocków.

Wszystko prawie działa.. jadąc po dziurach słychać metaliczny luz gdzieś. Coś lata, i tak wk***wia ze juz nie wytrzymam. Jest na tyle głośne, ze jak wjadę na brukowaną ulicę to aż mi wstyd bo wszyscy sie patrza co tak hałasuje. Przy mocnym skrecie i ostrzejszym ruszeniu tez słychac ten hałas.

Latanie kończy się gdy wcisnę hamulec, powiedzmy od 15% wciśniętego hamulca. Mechanik dzisiaj mówił że to sprezyna od klocków, no ale wymienil a dalej lata.

Nie mam siły juz :/

POMOCY!!

Opublikowano

Moze to przegub?

Opublikowano

amortyzator. Olej Ci nie wyciekał??

Opublikowano

przyjrzałbym się też sprężynie czy nie jest pęknięta :mysli:

Opublikowano

Żaden olej nie wyciekał, ale wydaje mi się ze przy wymianie wachaczy widzieliby cos powazniejszego. Tm bardziej ze auto bylo najpierw u jednego mechanika a pozniej u drugiego i zaden za bardzo nie wie o co chodzi. Jak auto stoi i kopne mocno w kolo to tez zabrzeczy.

Opublikowano

To moze h**wy mechanik jeden z drugim. Przy tak wyraźnych stukaniach dokładne sprawdzenie zawieszenia da wynik. A tu na forum to możemy strzelać......hmmmm, moze tarcza kotwiczna ??