Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie / Wymiana kolektora ssącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wtyczka do przepływki.

Hmm wcześniej tak też było :embarrassed: odepne i zobacze, najgorsze że dzisiaj i nastepne dni nie bede miał dostepu do vaga :confused4: [br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 11:33_________________________________________________Zdjąłem osłone i wszystko wyglada na połaczone, tak na szybko

Fotki

dscn8255m.th.jpg

dscn8256.th.jpg

Opublikowano

ściągaj każdą wtyczkę psikaj wd40 potem sprężonym powietrzem i zakładaj spowrotem :wink4:

jak dla mnie to coś ewidentnie traci styk momentami :mysli:

a nieszczelności już wykluczyłeś czy jeszcze nie sprawdzałeś?[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 14:21_________________________________________________aaaa i weź tam wyczyść pod maską trochę :wallbash:

:decayed:

Opublikowano

nie przypadkiem od zaworu odcinajacego paliwo(na pompie)

Opublikowano
  • Autor

ściągaj każdą wtyczkę psikaj wd40 potem sprężonym powietrzem i zakładaj spowrotem :wink4:

jak dla mnie to coś ewidentnie traci styk momentami :mysli:

a nieszczelności już wykluczyłeś czy jeszcze nie sprawdzałeś?[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 14:21_________________________________________________aaaa i weź tam wyczyść pod maską trochę :wallbash:

:decayed:

Zaraz przejade sie do mechaniora, bo u mnie warunki pogodowe jak zwykle nie pozwalają, noi zawsze to lepiej jak ktos spojrzy na to fachowo, a ja do tych nie należe :tongue4: Ale czy nieszczelnosc by robiła takie błędy??

Jak byś to rozwinął :mysli:

Opublikowano

wtedy łapałby notlaufy i auto samo przygazowywało by na starcie

warto sprawdzić tą nieszczelność bo różne cuda wianki może pokazywać na vagu

Opublikowano

wtedy łapałby notlaufy i auto samo przygazowywało by na starcie

warto sprawdzić tą nieszczelność bo różne cuda wianki może pokazywać na vagu

ale raczej nie miałaby wpływu na układ paliwowy? :mysli:

nowy1s.th.jpg[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 14:44_________________________________________________sprawdź złącze nr3 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za schemacik :notworthy: zaraz jade z tym wszystkim do szpeca niech zerknie okiem :) i zrobi sie test na vagu :good:

Opublikowano

U mnie wyszło tak. Robi się jeszcze ładniejsza zaślepka dziury po rurze do EGR.

dsc01657ku.jpg

dsc01661i.jpg

dsc01659jl.jpg

Opublikowano
  • Autor

Elegancko i złaczka na prosto zamocowana :good: ja ze swoim jeszcze problemu nie rozwiązałem :wallbash: Na forum golfa znalazłem podobny przypadek szarpania autkiem i winne okazały sie kostki, ale koleszka napisał też że wtedy mu pompa siadła ;(

Opublikowano

dsc01657ku.jpg

dsc01661i.jpg

dsc01659jl.jpg

krótsza flansza i jest prosto :wink4:

wymieniłbym tylko tą złączkę na silikonową bo one lubię pękać a teraz to już dopiero :naughty:

Opublikowano
  • Autor

krótsza flansza i jest prosto :wink4:

wymieniłbym tylko tą złączkę na silikonową bo one lubię pękać a teraz to już dopiero :naughty:

Wszystko dzieki temu że rura plastikowa jest podzielona, a nie tak jak u nas :gwizdanie: wtedy mozna sobie regulować długosć odpowiednia złączką :good:

Ja u siebie niewiem czy nie zakupie kolanka 90 stopni, tylko jak na tej rurce plastikowej zrobić trwały pierścień :mysli:

Opublikowano

dsc01657ku.jpg

dsc01661i.jpg

dsc01659jl.jpg

elegancko :good:

w AFNie jest ten plus że można przedłużyć tą plastikową rurę, w AVG już nie :disgust: ale zobaczymy jak to wyjdzie u mnie...

że tak zapytam... co to za turbo? :slina:

Opublikowano

elegancko :good:

w AFNie jest ten plus że można przedłużyć tą plastikową rurę, w AVG już nie :disgust: ale zobaczymy jak to wyjdzie u mnie...

że tak zapytam... co to za turbo? :slina

Też nie w każdym AFN-ie, zmienili tą rurę w 98. Co do turbiny to seria 1Z 1996.

wymieniłbym tylko tą złączkę na silikonową bo one lubię pękać a teraz to już dopiero

Może jak zaczną robić czarne :decayed:

Opublikowano

u mnie w AFNie nie mogę tej rury regulować bo mam ją w całości :wink4:

Opublikowano

a orientuje się ktoś czy oprawka na czujnik ciśnienia w tej rurze jest taka sama w AFN i AVG?

pytam bo jakby nie dało rady zrobić przejściówki w osi z moją rurą, to zamieniłbym ją na AFN'a z auta ojca :decayed:

Opublikowano

a orientuje się ktoś czy oprawka na czujnik ciśnienia w tej rurze jest taka sama w AFN i AVG?

pytam bo jakby nie dało rady zrobić przejściówki w osi z moją rurą, to zamieniłbym ją na AFN'a z auta ojca :decayed:

z którego roku AFN?

Opublikowano

z którego roku AFN?

96'

Opublikowano
  • Autor

Michał dobrze mysłisz z tym :decayed:

Opublikowano

wejście pod map sensor raczej to samo :mysli:

Opublikowano

no nie bardzo.. jest albo czujnik temperatury (1Z/AFN), albo czujnik ciśnienia (AVG)