kobra7 Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Postaram się w tym temacie opisać wersje liczników w A4 B5: I generacja od 94 do 97: dwa złącza 26 pinowe , niebieskie i żółte, a w licznikach z FIS dodatkowo 20 pinowe czarne i w zegarach z 6 wskażnikami ( temp. oleju i napięcie ) jest jeszcze 4 pinowe. W tych licznikach nie ma immo, występują dwie firmy: VDO, UKNSI. II generacja od 97 do 99: dwa złącza 32 pinowe, niebieskie i zielone i z FIS 20 pin. W tych licznikach jest już immo i przy wymianie trzeba programować kluczyki ( jeżeli na grocie jest wygrawerowana literka W dodatkowo wymiana transporderów, są różne). VDO i UKNSI III generacja (białe podświetlenie) od 99(model 2000) do końca produkcji: dwa złącza 32 pinowe, niebieski i zielone ( nie kompatybilne z II generacją ) i Z FIS 32 pinowe szare. Te zegary mają już magistralę CAN i wymagają czujnika poziomu i temperatury oleju. Oczywiście jest immo. VDO i JAEGER( te nieszczęsne ) Liczniki z A6 nie mają regulacji podświetlenia i odwrotnie działa pomiar paliwa ( inne czujniki w zbiorniku ). W wolnej chwili (z tym u mnie krucho) podeślę rozpiskę pinów.
Gajzer Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Z opisu wynika że mam I generacje ale coś mnie zastanawia.Dlaczego po przekreceniu kluczyka mam na pomarańczowym tle kluczyk z samochodem i po rozebraniu kluczyka są nr i wersja licznika VDO?? Jeżeli to norma to gdzie może znajdowac sie u mnie immo??
kobra7 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Opublikowano 23 Maja 2007 Jak masz 26pinowe kostki, to immo masz nad nogami kierowcy z prawej strony, taka biała puszka.
blaster99 Opublikowano 20 Lipca 2007 Opublikowano 20 Lipca 2007 Mam audi po 2 lifcie (rocznik99) ale zegary podswietlone na czerwono, czy moge wlozyc te z bialym oswietleniem ?
laicki Opublikowano 21 Lipca 2007 Opublikowano 21 Lipca 2007 Mam licznik II-generacji bez FIS z czerwonym podświetleniem, na kluczyku literka W , czy można to badziewie wymienić na licznik z FIS-em i jakie opcje będą aktywne . uzupełnij profil proszę
Rekomendowane odpowiedzi