Skyliner89 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Witam . Spotkał mnie dość nietypowym problem. Dzisiaj pod wieczór po 19 chciałem jechać do sklepu... a tu akumulator ledwo zipie. Już był na wyczerpaniu. Ostatnio raz jechałem żabą w Poniedziałek (28.09). Pewnie dlatego tak się stało, teraz będe wiedział. Ale nie o tym. Na parkingu akurat mieli prostownik, więc podładowałem akumulator i odpalił bez problemu. Ale później patrze na wyświetlacz i mi kontrolka od Air Bagu nie zgasła. Byłem zdziwiony, bo ostatnio kiedy jechałem czyli w Poniedziałek (28.09) wszystko działało bez zarzutu chodziło jak ta lala i dało się włączyc ogrzewanie tylniej szyby. Jak wracałem ze sklepu to nadal mi się świeciła kontrolka od Air Bagu, a jak się zatrzymałem pod Kebabem i później chciałem włączyć ogrzewanie tylniej szyby to się wogule nie dało, a Air Bag nadal świecił ;( i to mnie jednocześnie wkur i zmartwiło . Wcześniej podgrzewanie można było włączyć bez problemu bo się świecił pomarańczowy trójkąt jak naciskałem przycisk od ogrzewania tylniej szyby. Czy możliwe, że przez rozładowanie pojawiły się jakieś błędy w komputerze czy coś bardziej poważnego? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje za wszelką pomoc .
pablo_9 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Problem mógł się pojawić w momencie ładowania akumulatora tzn. jak nie odłączałeś aku (przynajmniej jednej klemy) tylko ładowałeś na podłączonym mogło się zdarzyć, że był ładowany za wysokim napięcie, które ma zły wpływ na elektronikę w aucie m.in. airbag... Podłącz VAG'a, odczytaj błąd i spróbuj wykasować i zobaczysz czy będzie po problemie. Sprawdź też bezpieczniki.
EUROCHIP Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Od spadku napiecia sterownik AIRBAG zlapal blad. Jedz skasuj blad bedzie ok.
Skyliner89 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 Rzeczywiście nie odpiąłem jednej klamry od akumulatora i może przez to się pojawiły te błędy. Niestety człowiek uczy się na błędach... Dziękuje za pomoc .
truckmaniac Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Myślę, że raczej ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Z powodu zbyt niskiego napięcia komp złapał błęda. Zapnij VAGA i sprawdź błędy
Rekomendowane odpowiedzi