adam0o0 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Witam wszystkich. Mam w swojej audiczce (1.6 z gazem) radyjko United 520XL i antenke Hustler 100. Problem jest nastepujący, jak autko pracuje na gazie przy zwiekszaniu obrotów cb zaczyna strasznie szumiec, ze prawie nie slychac jak ktos cos mowi, natomiast gdy przełącze na benzynke problem zanika i wszystko jest ok. Nie mam pojecia jak uporac sie z tym szumieniem. Dodam ze radio podłaczone jest bezposrednio do akumulatora.
cobradd Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Pewnie wtryskiwacze gazowe rozsiewają zakłócenia, eliminowanie zakłóceń w samochodzie to temat rzeka wymagający czasu i cierpliwości. Polecam pogrzebać na jakimś forum CB mają tam kopalnie wiedzy i pomysłów na ten temat.
sołtys85 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Podobnie jak przedmówca podejrzewam wtryskiwacze. Pewnie masz valteki jakieś czerwone albo coś w tym stylu. Klepie to, że wysłuchać sie nie da. Jesli mam być szczery to Twoja antenka też najwyższych lotów nie jest. Zobacz jak na innej antence bedzie śmigać. Polecam sirio albo z rozmiarów podobnych to wilsona lub prezidenta florydę.
aju Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 najpierw sprawdź czy zakłócenia wchodzą przez kabel zasilania czy przez antenę zrób tak: włącz radio cb, odpal gaz (zacznie szumieć, trzeszczeć) odkręć bat anteny, jeśli się zmniejszyło to zostaje Ci tylko zmiana anteny, ala UWAGA wcale nie musi się zmienić, próbuj wtedy z antenami helikalnymi np florida jeśli zakłócenia się nie zmienią to masz większe pole manweru bo odkłócanie "prądu" to temat rzeka, najlepiej zacząć od ekranowanych przewodów + podłączeni + i - pod aku[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 18:38_________________________________________________poza tym unideny jak i presidenty harry/johny nie mają rewelacyjnych filtrów
Patrykbor Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 lub tanie przewody zapłonowe
adam0o0 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Opublikowano 5 Października 2009 najpierw sprawdź czy zakłócenia wchodzą przez kabel zasilania czy przez antenę zrób tak: włącz radio cb, odpal gaz (zacznie szumieć, trzeszczeć) odkręć bat anteny, jeśli się zmniejszyło to zostaje Ci tylko zmiana anteny, ala UWAGA wcale nie musi się zmienić, próbuj wtedy z antenami helikalnymi np florida jeśli zakłócenia się nie zmienią to masz większe pole manweru bo odkłócanie "prądu" to temat rzeka, najlepiej zacząć od ekranowanych przewodów + podłączeni + i - pod aku[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 18:38_________________________________________________poza tym unideny jak i presidenty harry/johny nie mają rewelacyjnych filtrów tak wiec dzis robiłem tak jak napisałes, po odkreceniu bata antenty zakłócenia momentalnie znikają, wystarczy ze jak dotykam do anteny to juz nie ma zaklucen, da sie to jakos dostroic czy konieczna wymiana anteny?
aju Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 zobacz w innym miejscu auta (ale na 90% będzie to samo) Podmień się z kimś na chwilę na antenę żebyś nie kupił kolejnej i nic to nie da, spróbował bym anten helikalnych, jak nie to zostaje antena w dziurce ale sądzę że też niewiele zmieni.... jedynym dość pewnym wyjściem będzie radio z filtrem NB
adam0o0 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Opublikowano 5 Października 2009 jutro jeszcze podjade do serwisu CB w mojej miejscowosci, zobacze co mi powiedza. dzieki za pomoc
adam0o0 Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 a masz włączone ANL? tak mam, problem jest juz rowiązany. Cała instalacje pod maska od gazu(tam gdzie to było mozliwe) przy wtryskiwaczach, akumulatorze itd. owinąłem folia aluminiową. Trzeszczenie ustalo i jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi