Alzak Opublikowano 10 Maja 2007 Opublikowano 10 Maja 2007 Mam zamiar wymienic glosniki w drzwiach przednich,no i chcialbym wsadzic tam wieksze glosniki tj 16.5,jako przejściówki chce użyc pierścienia z mdf bo oryginalny glośnik jest oczywiście na 3 sruby.No i tu jest problem bo nie wiem jakiej grubości panel mam spreparowac zeby zmiescil sie glosnik i nie zachaczal magnesem o rame drzwi.Jezeli ktos wie to jaka jest odleglosc od oryginalnych plastikowych kolkow na sruby do ramy drzwi?Z gory dzieki za pomoc
adadur Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 ni kombinuj kup coś takiego: http://www.megawat.pl/index.php?show=produkty&produkt=0000212 ale do ciągle półśrodki bo w tym modelu tylko mocowanie na tapcerce wchodzi w grę. Jeśli chcesz poważne podejście to tylko rezanie i mocowania wewnątrz co to nie jest łatwe.
Alzak Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 niestety panele nie wchodza w gre jedynie montowanie na pierścieniach z MDFu jeżeli ktos jest ciekawy dlaczego to niektorzy ludzie nie maja zdolnosci manualnych no i niestety ja do nich nalże
adadur Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 no to z sensownym zamocowaniem głośnika przez pierścień mdf jest problem
Alzak Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 a czemu jest problem z zamocowaniem glośnika na mdf-ie??
adadur Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Bo nie ma naczym MDFu zamocować. Jeśli będziesz próbował rezać przejściówkę z 13 na 16,5 to może się okazać że głośnik żle leży, jest słabo zamocowany (usztywniony) albo też nie mieści się poprostu.
Rekomendowane odpowiedzi