alek666 Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Witam 3 tyg temu z pod bloku chcieli mi ukraść autko (audi s4 biturbo). żadna szyba nie była zbita wchodze do auta patrze popielniczka wyjeta gniazdo z komputera odsłoniete, wkładka ze stacyjki wyrwana. Nie ukradli bo auto po 3 sekundach od uruchomienia silnika odcina zapłon. Dodam ze w ciagu tygodnia ukradli u mnie w mieście żółtą audice a4 golfa 3, oraz chcieli ukraśc audi b6 amerykańska wersje ale nie udało im sie bo tak samo zapłon sie odcinał. Moje autko tego samego dnia pojechało na lawecie do serwisu audi. Ubezpieczenie cała polise miałem wykupiona w hesti. Rzeczoznawca z hesti wycenił szkody na 1080zł serwis wycenił to na 3200zł oczywiscie różnice musiałem pokryć z własnego portfela ;/ Na dodatek dostałem list ze należy do ubezpieczyć auto. Powiedzieli mi że poleci mi 15% zniżek. Prosze mi powiedzieć czy jest to zgodne z prawem?? Pozdrawiam
OLO_GDA Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 ale z jakim prawem? szkoda z AC jest rozliczana zgodnie z WARUNKAMI UBEZPIECZNIA. trzeba je dokladnie czytac i wtedy wiesz czy Cie nie oszukali. po raz 20 sie powtorze. ale umowa AC nie jest regulowana zadnym prawem bo to zwykla umowa miedzy Toba a ubezpieczalnią. wszelkie udzialy wlasne, sposoby rozliczania szkody i ewentualne uzywanie zamiennikow sa okreslone w tych warunkach oraz musiales wybrac odpowiednie opcje przy podpisywaniu polisy. tyle ze wtedy najczesciej kazdy pyta co bedzie taniej a potem sie dziwi ze ma 40% udzału własnego :gwizdanie: :gwizdanie:
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Poczytaj dobrze umowe tak jak kolega juz pisal to dowiesz sie na jakich warunkach auto ubezpieczone i jakie szkody pokrywaja. Dobrze byloby poczytac co mowi ta umowa o skutkach wandalizmu, bo fakt ze nic nie zginelo tylko powstaly szkody (wandalizm), mogl sprawic ze wlasnie tak sklasyfikowano szkode a w takim przypadku roszczenia sa zazwyczaj nizsze niz w przypadku kradziezy.
Rekomendowane odpowiedzi