Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z zamkiem,błąd 01811-problem rozwiązany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem przedstawia sie nastepujaco- auto zamykajac pilotem zamyka i uzbraja wszystkie drzwi ,oprucz drzwi kierowcy.Modol komfortu wykluczyc mozna,gdyz wszystko dziala tj szyby z pilota w gore i dol,lusterka,alarm wyje,od srodka mozna je zablokowac,tylko kontrolka pomiedzy przyciskami sie nie swieci po zamknieciu-tak,jakby byly drzwi uchylone

Jak zamykam pilotem ,to kierunki nie blyskaja tak,jakby drzwi kierowcy byly uchylone,tylko w normalnym przypadku,nawet jak drzwi sa uchylone-alarm sie nie uzbroi,ale drzwi sie zamkna,tu jest inaczej-ciekawostka jest fakt,ze zamknac i otworzyc kluczykiem mozna normalnie,alarm sie uzbraja,kierunki migaja...

rozebralem drzwi kierowcy,sprawdzalem kostki-wygladaja ok,nastepna ciekawostka-odpinajac kostke calkowicie od modolu zamka

311fd7cd2787526fmed.jpg

zamykając pilotem,zamyka się(oprócz drzwi kierowcy) i uzbraja alarm,kierunki migają,szyby "chodzą" -wszystko ok poza drzwiami kierowcy,no i podlaczajac kostke z powrotem-uzywajac pilota-problem powraca

vag pokazuje 01811-Supply Voltage for Door Controller, Drivers Side (J386) foulty

pytanie jest-co jest winne,bo na pewno zamek nie dostaje pradu,czy moduł zamka 4ebbd4e9cefbcca4med.jpg

,

czy ten moduł,na srodku drzwi,do niego przymocowany jest silnik od szyb

c202e4bc96b523cemed.jpg ktos,kto rozbieral drzwi-bedzie wiedzial o ktory chodzi :wink4:

jesli ktos zna nr seryjny czesci-prosilbym,bo na zamku nigdzie nie bylo-naklejka zaginęła w niewyjasnionych okolicznosciach-jedyne miejsce,gdzie jest numer-to wtyczka

be7f85069b61d3a9med.jpg

czy ktos mi wytłumaczy-dlaczego z klucza dziala normalnie -zamykanie i otwieranie,a z pilota juz nie :mysli:

dodam,ze podmiana podzespolow ,raczej wykluczona,chyba,ze wymienione elementy wystepuja w innych autach,jesli tak,to w jakich?

Opublikowano

A kabelki w osłonce gumowej pomiędzy nadwoziem a drzwiami sprawdziłeś ?

Opublikowano
  • Autor

jakby tam cos bylo nie tak-w ogole by niedzialalo nic :wink4:[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 21:20_________________________________________________moje podejrzenie pada na zamek,ale to bede wiedzial jutro,bo moze koles podjedzie do mnie i to sprawdzimy-moze,bo nie wiem,czy na pewno-pytalem,bo moze ktos mial podobna sytuacje i wiedzialbym wtedy na 100%,co wymienic,bo teraz tropienie od srodka auta do zamka to duzo czasu,a jak nie masz sprzetu,zeby zmierzyc napiecie-to tylko podmianki elementow pozostaja...
Opublikowano

błąd związany z napięciem w drzwiach driver'a :mysli:

Opublikowano

Witam, podłacze sie bo mam podobny problem tylko z dzwiami lewymi tylnymi. Objawy takie same. Z kluczyka (wkładając kluczyk w otwor do recznego blokowania) działa ok, natomiast z pilota nie zazbraja zamka. Ponadto jak zmkne recznie to mozna otworzyć tylko od środka. Czy koniczna jest wymiana zmaka?? Moze ktos to juz naprawiał.

Dodam ze jesli zmykam z pilota to coś tam szarpnie w zamku ale dzwi sie nie zamykają.

U mnie tez lampka sie nie swieci

Opublikowano

Witam.

Mam podobny problem. U mnie pewnego dnia też z pilota przestały się zamykać drzwi kierowcy. Pozostałe drzwi się zamykają. Od tego czasu przestała też świecić czerwona lampka w drzwiach od kierowcy oraz przestało grzać lewe lusterko.

Zdjąłem boczek tapicerki z drzwi, ale "na oko" wszystko wygląda dobrze - żadnych przerwanych przewodów, sprawdziłem też osłonkę gumową między drzwiami a nadwoziem - tam też wszystko jest OK.

Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie jeszcze szukać usterki?

Dzięki, pozdrawiam wszystkich.

Łukasz

Opublikowano
  • Autor

u mnie tez ta lampka sie nie swieci,lusterka nie sprawdzalem,bo i nie bardzo mam jak... :mysli:[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 21:59_________________________________________________

-nie wytrzymałem i poszedłem jeszcze raz do auta,sprawdzic okablowanie o ktorych wspomniałes,poszedłem tym tropem-oto jaki widok mi sie ukazał...

e7843134425b8af8med.jpg

...jutro to załatwie i dam znac o efektach,aha lusterko tez mi nie grzeje,Skylab chyba bedziesz zainteresowany efektami... :naughty:[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 23:44_________________________________________________aha-ma ktos pojecie,jak wypina sie te kostki (różową i czarną-po lewej na zdjeciu)różwa sie k**wa ułamała :wallbash: ,a miejsca dla reki trzylatka...

Opublikowano

A nie mówiłem :>

Z tyłu na dłuższej krawędzi tej wtyki masz zatrzask, mniej więcej w połowie, wystarczy go nacisnąć i wtyczka łatwo wychodzi. To różowe to tylko blokada, musisz to wyjąć wcześniej - wychodzi normalnie, prostopadle do wtyczki.

Opublikowano
  • Autor

A nie mówiłem :>

nie ciesze sie jeszcze,ale światełko w tunelu błysło... :wink4:[br]Dopisany: 18 Październik 2009, 00:06_________________________________________________i tak trzeba bedzie drzwi rozkrecic,zeby kable wyjac i posklejac...
Opublikowano

domjenick, szybko działasz !

ja chyba pójdę w Twoje ślady i jeszcze raz rozkręcę te drzwi

jak naprawisz usterkę (czego szczerze Ci życzę) to daj znać - pewnie u mnie będzie to samo.

dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

domjenick, szybko działasz !

eee tam-nie lubie nienaprawionych usterek... :wink4:[br]Dopisany: 18 Październik 2009, 13:32_________________________________________________no wiec zrobione :wink4:

...ale po kolei,zeby sie komus przydało...

najpierw zdejmujemy panel,od wewnetrznej strony drzwi,bo od zewnetrznej jest zaczep-szkoda polamac,pod panelem-3 sruby

2bbce0b904625ab7.jpg fba54626d271708f.jpg

potem zaslepke pod uchwytem drzwi-dwie sroby pod nia

dd544c27f94e3c4a.jpg

i ostatnia na srodku,na dole drzwi

ad8cd7dc6824a836.jpg

podem podnoszac dol boczka drzwi ciagniemy w gore-jest jedna spinka wciskowa,obok glosniczka gornego

e2d1f222ab28162e.jpg

odpinamy ciegno klamki

c5a6a0a26d69791a.jpg

i odpinamy kostke od modulu i jedna od glosnika

5415af443bf4b4af.jpg

mamy boczek bezpiecznie odpiety-mozna odlozyc,teraz odkrecamy glosnik,zeby sie dostac do kabli wewnatrz drzwi, oczywiscie odpinamy wczesniej kostke

46dcfde511e4e0e9.jpg

teraz w srodku ,kable sa tak zamocowane-trzeba to odciać,ostroznie,zeby nie wyrwac kabli,ani rozciac reki o blache drzwi

b7f40f9447cfe830.jpg

potem wyciagamy gume,ktora otula przewody idace od maski-do drzwi,jest na plastikowych zaczepach-srubokretem podwazamy i wychodzi,potem wyjmujemy kable z drzwi i odpinamy kostke od karoserii,dla latwiejszego dostepu do kabli

5e6033d5baeb5553.jpg

odwijamy gume,trzeba naciac izolacje,bo przytrzymuje gume i uniemozliwia zdjecie

43b1d918f6c3a43b.jpg

lepszy poglad na to,co zaistnialo pod guma...

4939e7eeb5f2a1c5.jpg

lączenie i izolowanie przewodow,profilaktycznie psikniete styki WD40

59250eaa9b2bffa4.jpg

i skladamy w odwrotnej kolejnosci-po zlozeniu zamek dzialal-ot-zam,ale nie dzialaly szyby ,lusterka i zamykanie od srodka.Potrzebna bylo zamkniecie auta i pozwolenie na uzbrojenie sie alarmu,potem kluczem otworzenie i zamkniecie,potem wlaczenie zaplonu i proba okien,swiatelka w drzwiach,lusterka,zamykanie od srodka-dziala...jedyna rzecz-to grzanie lusterka,ale albo jest slabsze, niz z drugiej strony, albo nie grzalo wczesniej, a nie zauwazylem tego,potem VAG i czyszczenie bledow

4d549f4d35c535c9.jpg

i to wszystko-podziekowania dla Sławka- "proton'a2", za inspiracje do pojscia o poznej porze do auta,zeby sie przekonac,ze jednak mial racje... :wink4:

Temat do zamkniecia , ewentualnie przeniesienia do "warsztat,zrób to sam" :wink4:

Opublikowano

U mnie było to samo w w tylnych lewych dzwiach. Kilka razy zagladalem w opisane miejsce i wydawało sie być ok, ale złamanie przewodów bylo w miejscu gdzie kończy sie izolacja i skutecznie sie to kryło.

Serdeczne dzieki za ten opis. U mnie juz zamki działają.

Pozdrowienia

Opublikowano

U mnie rozładował się akumulator.Po naładowaniu okazało się,że nie idzie samochodu otworzyć z pilota tylko z kluczyka.Czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić żeby z powrotem działał? :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

U mnie rozładował się akumulator.Po naładowaniu okazało się,że nie idzie samochodu otworzyć z pilota tylko z kluczyka.Czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić żeby z powrotem działał? :notworthy:

mogly kody "wypasc" z pamieci sterownika-reszta opisana na Forum ,jak to zrobic- "warsztat zrob to sam"-filmik mojego autorstwa :wink4:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Na zdjeciu:

59250eaa9b2bffa4.jpg
przedstawiles kostke, mam wlasnie problem z jej wyjeciem.

Nie chce niczego polamac. Popsikalem wszystko WD i central zamek jakos dziala. Musze to jak najszybciej wyciagnac i wymienic calosc bo doczekam sie problemow z otwarciem drzwi.

Opublikowano
  • Autor

Na zdjeciu: 59250eaa9b2bffa4.jpg przedstawiles kostke, mam wlasnie problem z jej wyjeciem.

Nie chce niczego polamac. Popsikalem wszystko WD i central zamek jakos dziala. Musze to jak najszybciej wyciagnac i wymienic calosc bo doczekam sie problemow z otwarciem drzwi.

wklej fotkę,bo nie wiem o którą chodzi-skopiuj posta i napisz która fotka :wink4:
Opublikowano

Na zdjeciu: 59250eaa9b2bffa4.jpg przedstawiles kostke, mam wlasnie problem z jej wyjeciem.

wklej fotkę,bo nie wiem o którą chodzi-skopiuj posta i napisz która fotka :wink4:

Ta kostka: 59250eaa9b2bffa4.jpg

Opublikowano
  • Autor
e7843134425b8af8med.jpg tam na górze ,jest ta różowa jakby zaślepka-trzeba ją wyjąć-u mnie sie ułamała,więc dokładnie nie powiem Ci,jak to wyjąć...
Opublikowano

u... a cóż to to za korozja na wewnętrznej stronie drzwi ? :gwizdanie:

u mnie był problem taki że drzwi tylne lewe się blokowały i nie można było ich otworzyć :shocked:, winna była kostka przewodu którą wpina się do zamka, też warto ją sprawdzić przy okazji demontażu boczka.

Opublikowano
  • Autor

u... a cóż to to za korozja na wewnętrznej stronie drzwi ? :gwizdanie:

myslisz,że u Ciebie nie ma nigdzie?Korozja dopada również kostki i styki w każdym aucie :wink4: